Pécsi erőfelmérőn a kosársulisok

Hidas Réka (20) is egyre nagyobb rutint szerez a felnőttek között
Hidas Réka (20) is egyre nagyobb rutint szerez a felnőttek között - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A rájátszásban második mérkőzését is idegenben játssza a nyíregyházi amatőr NB I-es csapat.

Győzelemmel (76–61) és szerencsésen hazatért a múlt szombaton Győrből a Nyíregyházi Kosársuli amatőr NB I-es csapata. Még éppen járható volt az M3-as, amikor a csapatot szállító kisbuszok begördültek Nyíregyházára, így nem kellett az autópályán vesztegelniük a lányoknak-asszonyoknak.
Vasárnap még hosszabb utazás vár a rájátszás középházában, a 10-18. helyekért érintett csapatra, hiszen a PEAC Pécs Pingvinek vendége lesz. Az egy héttel ezelőtti zord időjáráshoz megfelelő díszletet adott volna a házigazda fantázianeve, persze a nyári időszámítás első napján sem az ilyenkor megszokott hőmérsékletek repkednek majd, de a teremsportágak meccseinek megrendezését azért már nem fenyegeti veszély.

– Egyelőre az alapszakaszban velünk egy csoportban szereplő csapatok eredményeiből tudunk arra következtetni, hogy melyik csapat milyen játékerőt képvisel – mondta Farkasinszki Gyuláné, a kosársulisok edzője. – Miként legutóbbi riválisunk, a Győr, a Pécs is A csoportos csapat második számú együttese, azt tudjuk róla, hogy hatan is rendszeresen játszanak lefelé is. Ez a meccs arra is jó lesz, hogy felmérjük az ellenfél erejét, hogy aztán hazai pályán Orsolya lányommal kiegészülve lehessen esély a győzelemre, amiről előzetesen azért idegenben sem mondunk le.

Merthogy a vasárnapi mérkőzést és az azzal járó hosszú utazást most nem vállalja be Farkasinszki Orsolya, a csapat három hónappal a szülés után visszatért centere, akivel az elmúlt két meccset megnyerte az NYKS.
hirdetés