Pedagógus kapta a díszpolgári címet Rakamazon

Rakamaz – Tíz évvel ezelőtt nyerte el a városi címet Rakamaz. Ebből az alkalomból városnapi ünnepséget rendezett pénteken a városi önkormányzat a városháza dísztermében.

Farkas Ernő polgármester felidézte az elmúlt 10 évben elért eredményeket, majd szólt a további feladatokról célokról is. Ezt követően elismeréseket adott át. Az önkormányzat a „Rakamaz Város Díszpolgára” címet adományozta Ling Gizella Gabriella pedagógusnak, aki oktató-nevelő munkája során sokat tett a gyermekekért, az iskolájáért, Rakamazért.

Azért dolgozott, hogy minden tanulónak alkalmazható tudása legyen. Arra törekedett, hogy iskolája mindig az érdeklődés központjában legyen. Munkájával hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez. A képviselő-testület „Rakamazi Emlékplakett”-et adományozott Incze Zsuzsa rendező-producernek, aki kiemelkedő munkát végzett a málenkij robotra elhurcolt rakamaziakról szóló „Békés Békétlenek” című dokumentumfilm elkészítése során. Szintén Rakamazi Emlékplakettet kapott Takács János plébános, aki nagy türelemmel és kitartást igénylő munkával irányította a rakamazi római katolikus plébánia udvarán a közösségi célokat szolgáló „közösségi ház” felépítését. A Kálvária kápolna belső terének szebbé tételével gazdagította a város értékeit.

Szeptember 18-án 17 órakor „Tíz éves a város” címmel Suller Mária és Németh Péter fotóiból nyílik kiállítás a művelődési központban, szeptember 19-én pedig 10.10 órától egész napos kulturális program várja az érdeklődőket a rakamazi művelődési központ előtt.

– M. Magyar László –








hirdetés