Pedagógus-Oscart kapott „Bring” Ádám!

Akt.:
Roma Ádám (jobbra) a népszerű tévéstől, Gundel Takács Gábortól vette át a rangos elismerési
Roma Ádám (jobbra) a népszerű tévéstől, Gundel Takács Gábortól vette át a rangos elismerési - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Színes programok várták a pedagógusokat március 22-én a neteducatio.hu Modern pedagógus című konferenciáján Budapesten, ahol gazdákra találtak a pedagógus-Oscar-díjak.

Általános iskola kategóriában a borbányai Petőfi Sándor Tag­intézmény fizikatanára, a lelkiismeretes osztályfőnök és fáradhatatlan bringatúra-szervező, Roma Ádám vette át az elismerést a népszerű tévéstől, Gundel Takács Gábortól.
– Az első fordulóból kategóriánként 3-3 jelölt jutott tovább. A Facebookon zajlott tovább a versengés, mintegy 1500 támogató vokssal sikerült győznöm – mesélte Ádám, majd elárulta: a verseny előtt jellemzést írt róla az őt Oscar-díjra jelölő.

Lapunk felkutatta az Ádámról szóló, Halász Gábor tollából született ajánlást, mely így szólt: „Jelöltem, Roma Ádám született pedagógus. Kreatívan, innovatívan tanít. Legnagyobb varázsa személyiségében rejlik. Diákjaink rajonganak érte. Minden szünetet közöttük tölt, játszanak, beszélgetnek.

Az osztályfőnöki órákra neves vendégeket hív, akik követendő példaként szolgálhatnak a fiatalok számára. A „gyerekeivel” plakátokon örökítik meg az élményeiket. Családi programokat szervez: bringás egyesületet alapított, kerékpártúráit focizással, állatmenhelyek látogatásával színesíti.

Szívügyének tekinti a fogyatékkal élő gyerekek integrálását, viszi őket a bringatúrákra, érzékenyítő tréningeket szervez az iskolában.”

KM-PI
hirdetés