Pedagógus, óvónő, diák is szavalta a verseket

A nyírbogáti rendezvény egyik pillanata. Középen Kovács István
A nyírbogáti rendezvény egyik pillanata. Középen Kovács István - © Fotó: magánarchívum
Máriapócs, Nyírbogát – „Vigyük el az üzenetet” – ez volt a címe annak az öt előadásnak, amelyekkel kedveskedett öt település lakosságának az elmúlt év végén Kovács István máriapócsi költő.

Gondolatait hallhatták az érdeklődők novemberben és decemberben szülőfalujában, Apagyon, a megalapításának 950 éves évfordulóját ünneplő Leveleken, Máriapócson az Emmánuel Zarándokközpontban és a II. János Pál Pápa Idősek Otthonában, valamint ellátogatott Nyírbogátra is a nagyközségi önkormányzat meghívására.

Az irodalombarátok karácsonyi verseket hallhattak a közelgő ünnep alkalmából. A verseket a költő mellett a helyi közélet jeles személyei mondták el. Szavalt többek között polgármester, önkormányzati képviselő, magyar szakos tanár, óvónő, diák. Megtisztelte jelenlétével az író-olvasó találkozót Nyírbogáton dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Leveleken pedig Lengyel József római katolikus plébános.

Mindenhol nagy szeretettel fogadták Kovács Istvánt. Előfordult, hogy a vendégek elérzékenyülve idézték fel a múltat, volt, aki új erőt kapott az élethez a költeményektől a meghitt, szeretetteljes, családias hangulatú rendezvényeken. Hallhatták a verseket a nemzeti kegyhelyre Borsod megyéből érkezett zarándokok is. A legnagyobb elismerést viszont az jelentette a költőnek, hogy 2018-ban több helyre visszavárják.

– Palóczy Tímea –
hirdetés