Pedagógustól pedagógusnapra

Hiszem és vallom, hogy szép küldetés, hatalmas és nemes feladat a pedagógusoké. Mi, akik ezt a szakmát választottuk valamiért és itt is maradtunk valami miatt, mi, akik nemzetünk őrállói vagyunk, megtiszteltetésnek érezzük, hogy itt lehetünk!

Látunk valamit ebben a hivatásban akkor is, ha esetleg más pályán többet kereshetnénk. Látunk akkor is, ha napról napra érezzük, hogy egyre nehezebb és látunk akkor is, ha egyre kevésbé becsülik a munkánkat. Ha valaki, hát mi pedagógusok tudjuk mennyi idő, mennyi türelem, mennyi kitartás és milyen hatalmas lelkierő kell ahhoz részünkről, hogy egy gyermekből igazi ember váljék.

 

Idősek és fiatalok

Ez úton is köszöntöm mindazokat, akik ezen már túl vannak és békés, boldog, megelégedett nyugdíjas éveiket töltik. Tudom, hogy tanítványaik szívében a hála öröké él.

Kedves pedagógus kollégák! Emeljük együtt képzeletbeli poharainkat, a legszebb és legnemesebb mesterségre, emeljük együtt poharukat mindazokra, akiknek része lehetett a tanítás művészetében. Külön köszöntöm és köszönöm csengeri munkatársaimnak a fáradságot nem ismerő munkát, elhivatottságtudatot, a 2005-2006-os tanév közös eredményeit, sikereit. Kívánom, hogy mások örömén és boldogulásán át miden pedagógus találja meg a maga örömét és a személyes boldogulását.

Isten éltessen valamennyinket a mi nagy ünnepünkön!

– Kazamér Tibor, a csengeri általános iskola igazgatója 








hirdetés