Pedofil szexfilmeket készítettek a legnagyobb paraguayi börtönben

Kiskorúakkal forgatott szexfilmeket két rab Paraguay legnagyobb börtönében – közölték pénteken paraguayi hatóságok.

Az ügyben indított nyomozás szerint az elítéltek az interneten keresztül ismerkedtek meg áldozataikkal, akiket megfélemlítéssel kényszerítettek a részvételre. A 14 és 17 év közötti lányok az elítéltek rokonaikként jutottak be a fővárosban található börtönbe.

Teresa Martinez ügyész elmondása szerint két rab, valamint egy feltételesen szabadlábra helyezett társuk vett részt a pedofil filmek készítésében. A filmeket két cellában vették fel, digitális kamerákkal, majd az elkészült felvételeket az internetre töltötték fel.

A börtönőrök is tudtak a pedofil filmezésről

Az ügyészség közlése szerint a rabok az interneten keresztül barátkoztak össze áldozataikkal, majd miután kiderítették, hogy hol laknak, zsarolással vették rá őket, hogy megjelenjenek a börtönben. A rabok azzal fenyegetőztek, hogy megölik családtagjaikat, ha nem engedelmeskednek nekik. Az áldozatokat az elítéltek rokonaiként engedték be a börtönbe.

Az ügyészség közlése szerint legalább két hónapja tartanak a filmezések a fővárosban található Tacumbu börtön falai között, de valószínűleg korábban kezdték. Martinez kijelentette: nem lehetséges, hogy a börtönőrök nem tudták mi történik az érintett két cellában. A paraguayi hatóságok elbocsájtották a börtön igazgatóját, és nyomozást indítottak az őrök ellen.

– Független Hírügynökség –
hirdetés