Pege Aladár az Avas Kilátó Jazz Színpadán

Pege Aladár az Avas Kilátó Jazz Színpadán
Március 10-én pénteken este kilenctől ad jubileumi koncertet az Avas Kilátó Jazz Színpadán Pege Aladár, aki immár ötven éve pengeti, húzza-vonja, pofozgatja a húrokat, fáradhatatlanul és örökifjún.

GRATULÁLUNK a nyerteseknek:

A nyertesek 2 belépőt nyertek, amit a helyszínen igazolvány felmutatása után vehetnek át.

– Ácsné Daridai Andrea
– György Krisztina
– Mikula Gábor

————————————————

A hatvanhat éves bőgősfenomén a génjeiben hordozott tehetségét kitartó szorgalommal fejlesztette elképesztő virtuozitássá. Együtteseivel, melyekben generációjának legnagyobb nevei szerepeltek, huszonévesen a prágai, majd a montreaux-i dzsesszfesztiválokon nemzetközi feltűnést keltett. Hatalmas klasszikus zenei műveltségéből fakadóan precíz, kifinomult játéktechnikája miatt hamarosan a legnagyobb külföldi mesterek előtt emlegették nevét, mint a világ legjobb bőgősét. Mindenképpen büszkék lehetünk egykori közös fellépésére Herbie Hancock zenekarával, no meg arra a gesztusra, amellyel Charles Mingus özvegye a nagybőgő-fenomén egyik hangszerét éppen neki ajándékozta.

“Amelyik zenében nincs szving, lüktetés, az nem igazi jó dzsessz.”

A dögös muzsikát azonban Ali bácsi lenyűgöző személyisége tölti meg csordultig élettel.

A legtehetségesebb fiatalokat maga köré gyűjtve, teljes odaadással és átéléssel, ifjakat megszégyenítő energiával zenél. Koloncsák Zsolt (zongora), Kothenc Tamás (dob) és Nagy Balázs (szaxofon) felállású kvartett-tel A Zene mindenkinek címet viselő előadásokon bluest, svinget, rockot és latin zenét játszanak, természetesen sajátos stílusban. Ezeknek a koncerteknek a különlegessége, hogy Pege Aladár nemcsak bőgőn, hanem basszusgitáron is játszik.

Jegyek korlátozott számban elővételben a helyszínen és a TNS Jegyirodában (Miskolc, Széchenyi u. 8.) kaphatók.

Elővételi ár: 1 500 Ft

A koncert napján a helyszínen: 1 900 Ft

Asztalfoglalás, információ: 46-348 066; avaskilato@avaskilato.com

További programok:www.avaskilato.com
hirdetés