Példás büntetést mérjenek rájuk!

Többször is hallhattunk az utóbbi hetekben arról, hogy jó néhány külföldről hazánkba érkező élelmiszer hamisított, s hogy az ilyen visszaélés a legnagyobb üzlet a kábítószer-kereskedelem után. Jöhet az áru nyugatról vagy a velünk határos szomszédállamokból, a cukor nem olyan édes, a tej nem olyan ízletes, gondok vannak a felcicomázott csokoládés termékekkel is. Angyal Sándor jegyzete.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetőjétől, dr. Helik Ferenctől azt is megtudhattuk, hogy„sláger élelmiszer” bármi lehet a kakaótól a gesztenyemasszán át a húsipari termékig. Ezek nagy mennyiségben és gyorsan fogynak, így a „bűnjel” hamar eltűnik. Ezért is fontos, hogy hazánkban az emberek csak megbízható helyeken vásároljanak, ne aluljárókban vagy kétes hírű weboldalakon, ahol némileg olcsóbban hozzájuthatnak az árukhoz, ám ezek gyakran csak nevükben azok, amiknek mondják őket. Mindezt az Európai Unió felmérése is megállapította, „megfejelve” a hamisítás tényét az adóelkerülés lehetőségével.
Nyugaton azt tartják, hogy a magyaroknak minden jó, csak legyen. Ismervén hazánk lehetőségeit, kiváló élelmiszertermékeit, amit az itthoni üzemekben állítanak elő, felér egy sértéssel a külföldiek megalázó ajánlata, ami arra ösztönzi a fent említett magyar hatóságot, hogy ne csak leleplezze a csalókat, hanem az EU keretein belül példás büntetést is mérjen rájuk. Mert itt nem csupán a tápértékekről van szó, hanem olyan lehetséges fertőzésekről is, melyek nyomán sokan egy életre megbetegedhetnek, esetleg a halállal is szembe kell nézniük!

Angyal Sándor
hirdetés