Példát statuálna gyűlölködés miatt

Feljelentést tett Bartha György (MSZP), a párt miskolci irodavezetője egy, a Borsod Online fórumán olvasható hozzászólás miatt. A levelező – finoman fogalmazva – a párttagok fizikai megsemmisítését követeli a honlapon.

A vélemény vasárnap került fel a BOON-ra, a portál szerkesztői hétfőn eltávolították onnan.

– Úgy gondoltam, gátat kell szabni a gyűlölködésnek, példát kell statuálni – fogalmazott Bartha György. – Ezért döntöttem a feljelentés mellett.

A politikus elmondta, jogászokkal egyeztetett az ügyben, akiktől megtudta, becsületsértésért, esetleg izgatásért indulhat eljárás. Az irodavezető annyit szeretne elérni, hogy az elkövető – nevét felvállalva – kérjen bocsánatot soraiért a BOON-on.

Az internetes portálok mindegyike küzd a problémával, hogy miképpen lehetne moderálni a fórumaikra érkező hozzászólásokat. Teljesen biztos megoldás nincs rá, hogy az MSZP irodavezetője által sérelmezett hozzászólások ne kerüljenek fel a világhálóra – hacsak a világháló betiltását nem tekintjük annak. Ez nem célja a lapunkat kiadó és egyben a Borsod Online-t működtető vállalkozásnak sem. Egyetértünk vele, hogy a véleményéért mindenki vállalja a felelősséget.
hirdetés