Pelyákkal gyalult a Gyulaj

A gyulajiak legyalulták a Gyulaházát. Mégpedig idegenben – Pelyák Miklós aktív közreműködésével.

A labdarúgó Szi-Zo Sport megyei első osztályban szereplő futballegylet huszonhét esztendős csatára szerezte a vendégek valamennyi gólját. Szám szerint négyet. Nem is volt esélye a hazaiaknak, akik vereségük (1–4) következtében leragadtak azon csapatok táborában, melyek a megkapaszkodás érdekében hadakoznak. Igaz, a tizenegyedik helyen posztoló gyulaháziak pozíciója istenesnek mondható a leginkább veszélyeztetett riválisokhoz képest: hat pont előnnyel sáfárkodhatnak a jelen állás szerint kiesésre ítélt Fehérgyarmattal szemben. Persze, még bármi megtörténhet, így például az ugyancsak menekülő, tizennegyedik Nyírgyulajnak is észnél kell lennie.

– Éppen ezért dupla öröm, hogy egy fontos meccsen tudtam góljaimmal győzelemhez segíteni a csapatot – hangoztatta Pelyák Miklós, a vasárnapi összecsapás egyértelmű hőse. A nyírgyulaji támadó korábban, nyírbélteki színekben egy évet lehúzott már a megye egyben, míg a legtöbb találatot a Nyírlugos ellen jegyezte, midőn ötször köszönt be a kapuba. – Egy gólomat les miatt nem adta meg a játékvezető, maradjunk annyiban, szerintem véleményes szituáció volt, de nyilván nem lehetek elégedetlen. Az is igaz, tavasszal sok helyzetet kihagytam, erre azt tudom mondani, újoncok vagyunk a bajnokságban, mindannyiunknak szoknunk kell a légkört. A magam részéről minél eredményesebb játékkal szeretnék hozzájárulni a biztos bentmaradáshoz, és azt is írja le, a csapattársak nélkül nem juthattam volna idáig.

Pelyák Miklós ugyanis a szezon második felében eddig kilenc „dugót” termelt, összesen tizenötöt – reméli, legalább hússzal zárja az aktuális évadot.

– Koncz Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés