Péntek 13 – Mennyire határozzák meg a babonák a napjainkat?

Nagy Eszter
Nagy Eszter
Nyíregyháza – Nagy Eszter nem tulajdonít nagy jelentőséget a babonáknak, a barátnője balszerencsés napként tekint a maira.

– Hiszek a babonákban, de inkább a szerencsét hozó dolgokban. Ilyen például a fordítva felvett felső vagy a négylevelű lóhere – felelte kérdésünkre Toldi Zsófia.

Toldi Zsófia

Staffel Zsolt úgy véli, butaság hinni olyan dolgokban, amikre nincs ésszerű magyarázat, így ő maga sem hisz a babonákban.

Staffel zsolt

– Nem hiszek a babonákban, ez igaz a péntek 13-mal kapcsolatos vélekedésekre is. Kifejezetten idegesít, ha valaki a környezetemben a bolhából csinál elefántot. Nagymamám korábban hitt néhány babonában, „figyelte a jeleket”, de mostanra már „kinőtte”– jegyezte meg Kranyik Zsolt.– Van, aki tényleg elhiszi, hogy a kiborított só a veszekedés előhírnöke? – tette hozzá.

Kranyik Zsolt

A nyíregyházi Gulyás Martin nem tartja magát babonásnak. Az ismeretségi körében sem akad olyan, aki hinne a hiedelmekben. – Másnak a péntek tizenhárom szerencsétlen nap? Az enyém ugyanolyan, mint a többi, sőt, talán szerencsésebb! – tette hozzá nevetve.

Gulyás Martin

– A családban édesapám hisz a babonákban, például a kifordított ruhadarab hozta szerencsében is bízik – mesélte Varga Szilvia.

Varga Szilvia

KM-MA,PB
hirdetés