Pénteken hetedszer Földész Fórum Kálmánházán

Legutóbb két éve rendeztek ökológiai napot Kálmánházán
Legutóbb két éve rendeztek ökológiai napot Kálmánházán - © Fotó: Galambos Béla
Kálmánháza – Minden gyakorló és leendő biogazdát, természetszerető fiatalt, az egészséges helyi élelmiszerek iránt érdeklődőt várnak a VII. Földész Fórum szervezői október 14-én Kálmánházára.

A csak regisztrációhoz kötött rendezvényt a Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete szervezi a bio-falu státuszt megcélzó házigazda-településsel.

A kálmánházi Integrált Közösségi Szolgáltató Térben pénteken 9 órától a neves szaktekintélyek között hallható majd Sinóros-Szabó Botond professzor, aki a kistérségi terek fejlesztéséről, és Márai Géza, aki a mennyiség és minőség fordított arányosságának életminőségünkre gyakorolt hatásáról beszél. Őket határon túlról érkező, aktív ökotermelők tapasztalati, s olyan jól ismert szakemberek előadásai követik, mint a biokontrollos Roszik Péter, vagy minőség garanciáját kínáló családigazdálkodás-kutatónk, Vágvölgyi Sándor.

– A kínálat mind szellemieket, mind a kulináris élményeket tekintve jónak ígérkezik. Gondolkodjunk, tervezzünk és cselekedjünk együtt! A regisztráltak kreditpontokat szerezhetnek! – invitál a fórumra Ratkos József, a rendező egyesület elnöke.

KM-GB
hirdetés