Péntektől lehet benyújtani a pályázatokat

Péntektől nyújthatják be pályázataikat a nem panel építésű házak és a társasházak tulajdonosai otthonaik energetikai korszerűsítésére. A gazdasági tárca tájékoztatása szerint nagyon sokan érdeklődnek a támogatás iránt, március 20-29 között 38 000-ren töltötték le internetről a pályázati űrlapokat, az 1,2 milliárd forintos keret azonban várhatóan csak 3-4000 lakás felújítására lesz elegendő.

Az energetikai pályázat két részből áll. Nyílászárók cseréjére, hőszigetelésre és energiatakarékos berendezések vásárlására maximum 300 ezer forintot, kivételes esetben 600 ezer forintot lehet kapni. Megújuló energiaforrások bevezetését, így például napelemek, illetve szélkerekek vásárlását maximum 300 ezer, kivételes esetben pedig 500 ezer forinttal támogatja az állam. Az átalakítással járó költségek 2/3-t a pályázóknak kell állniuk, és a támogatást is csak a munkálatok után, a számlák ellenében fizeti ki az állam.

Fontos tudni, hogy a pályázat csak akkor érvényes, ha a kitöltött űrlap mellé egy 3 hónapnál nem régebbi eredeti tulajdonlapot is mellékelnek a támogatást kérők- mondta el a Független Hírügynökségnek Arató Márk a Gazdasági-és Közlekedési Minisztérium munkatársa.

A pályázat részletei a gazdasági tárca honlapján ismerhetők meg, és az űrlapok is itt tölthetők le.
hirdetés