Pénzt gyűjtöttek az öltözőben – Emberségből már jelesre vizsgáztak a baktaiak

Akt.:
A győriek legjobbját, Alexet (10) a gyulajiak soros gólzsákja, Gömze Antal próbálja sanyargatni
A győriek legjobbját, Alexet (10) a gyulajiak soros gólzsákja, Gömze Antal próbálja sanyargatni - © Fotó: Pusztai Sándor
Baktalórántháza – A baktaiak tavasszal bebizonyíthatják, hogy helyük van a megyei első osztályban.


Lassan kikopnak a nagy baktalórántházi generáció oszlopos tagjai. Az utolsó mohikánok, Geda Gábor, Kozma József, Rakóczi Zsolt és Molnár Levente még gyűrik az ipart a megyei első osztályú futballcsapatban, miközben a változások szele megcsapta a kispadot is. Az ugyancsak a régi szép idők egyik kulcsfigurája, Illés László a háttérbe vonult, az edzői tisztséget hű fegyverhordozója, Gebri Pál örökölte. Nos, az új korszak hajnalán sötét felhők úsztak a képbe, mivel az őszi idény nem volt éppen fáklyásmenet – olyannyira nem, hogy az együttes a kiesés elleni harcra kényszerül.

– Természetesen jobb szereplésben reménykedtünk, mert bár a nyáron jelentősen kicserélődött a keret, ennél lényegesen többre képes a csapat – szögezte le Gebri Pál, a Bakta edzője. – Hatalmas sérüléshullám sújtott minket, hosszú időre dőltek ki emberek, ami már a felkészülést is alapjaiban befolyásolta. Ennek ellenére jól indult a szezon, majd az idő múlásával újabb játékosok estek ki, volt, akit el kellett tanácsolni, más önként távozott. A legfájóbb mégis az, hogy a hatpontos meccsek közül többet elbuktunk, köztük hazai pályán is, leginkább, ezért sodródtunk nehéz helyzetbe, ráadásul a bravúrok is hiányoztak. Ha csak a Rakamaz és a Kótaj elleni meccset megnyerjük, most más egészen más hangulatban beszélnénk. Egyetlen mérkőzésen sem játszottunk alárendelt szerepet, egy-két egyéni hiba azonban rendre megpecsételte a sorsunkat. Hozzáteszem, az idény közben gyakran kritikával illettek minket az ellenfelek, de ez egyáltalán nem fedi a valóságot. A fiúk emberségéről annyit, hogy noha sokan nem ismerik személyesen, amikor értesültek a kótaji Markovics Dávid betegségéről, az öltözőben pénzt gyűjtöttek számára, akinek innen is jobbulást kívánunk!

Eme nemes cselekedet mellett még egy, ám annál fontosabb feladat vár a Baktára. Mégpedig mielőbb elhagyni a veszélyzónát, ami különösen rázós feladatnak tűnik, elvégre a csapat a folytatásban tízszer kényszerül idegenben domborítani.

– Igen nehéz tavasz elé nézünk, de a sérültek fokozatos felépülésével egyenesbe kerülhetünk. Optimista vagyok, hiszem, hogy a csapat előre tud lépni tavasszal. Ismerem a játékosokat, tudom, hogy elszántak, meg sem fordul senki fejében a kiesés gondolata. Egy-két játékossal szeretnénk erősíteni, egyben bebizonyítani, hogy a Baktának helye van a megyei első osztályban.

KM-KT

Baktai böngészde

A Baktalórántháza megyei I. osztályú csapatának mutatói

12. Baktalórántháza 15 4 1 10 15–25 13

Hazai pályán: 10 3 1 6 12–16 10

Idegenben: 5 1 – 4 3–9 3

Házi góllövőlista. 6 gólos: Zakor János. 3 gólos: Ráti Gergő. 2 gólos: Nagy Tamás. 1 gólos: Csordás Gergő, Kántor Ferenc, Kozma József, Lakatos István.
hirdetés