Pergetéssel fogták meg a ragadozókat

Földi Sándor a 33 kilogrammos harcsával
Földi Sándor a 33 kilogrammos harcsával - © Fotó: magánarchívum
Levelek – Az új pontozási rendszerben fontos, hogy minél többfajta halat fogjon a versenyző.

Az elmúlt vasárnap rendezték meg a leveleki-víztározónál a II. Doránt Vilmos pergető emlékversenyt. A megmérettetésen 38 csapat indult el, a versenyzők elégedettek voltak az időjárással, a díjak értékével, a vendéglátással, ugyanis a szervezők gondoskodtak bőséges reggeliről és estebédről.

Süllő, csuka, sügér, harcsa

– A halak nem kaptak olyan intenzitással, mint a korábbi pergető versenyeken, ennek ellenére a horgászok így is 83 darab halat akasztottak meg, amelyek a mérlegelés után azonnal kerültek is vissza a vízbe. A kifogott halak között volt süllő, csuka, sügér, harcsa. A legnagyobb harcsa 33 kilogrammot nyomott, a süllők között akadt 5-6 kilogrammos is, egy-egy termetesebb csuka pedig elérte a 80-90 centimétert – értékelte a versenyt lapunk érdeklődésére Mikucza Zsolt, a tó halgazdálkodási jogával rendelkező Nyírségi Hal és Vad Kft. tulajdonos ügyvezetője. – A 33 kilogrammos harcsát ultra light bottal fogta 45–50 perces fárasztás után Földi Sándor, aki a nagy harcsa mellett fogott még további harcsákat és süllőket, de ezzel az eredménnyel is csak 6. helyre tudott feljönni. Ha belegondolunk, a fárasztás ideje alatt akár több halat is megfoghatott volna. Úgy gondolom, hogy a tó most megmutatta, hogy a nagy tudással rendelkező horgászok mindig képesek ragadozókat fogni. Egyébként azért említettem gyenge kapást, mert az elmúlt években előfordult, hogy fele létszámban indultak a versenyzők, s fogtak vagy 150 darab halat.

Mikucza Zsolt tájékoztatta lapunkat a pontozási szabályokról is.

– Volt olyan csapat, amelyik 23 darab süllőt fogott meg, de az új pontozási rendszer alapján csupán a másodikok lettek. Az új pontozási rendszerben plusz pontot jelent ugyanis, ha minél több fajta halat fognak meg a horgászok. Éppen ezért állandó körforgásban vannak versenyzők, hiszen ha az egyik helyen süllőket fognak, akkor menni kell tovább egy újabb helyre, ahol remélhetőleg már harcsák vagy csukák vannak.

MML

Címkék: , ,hirdetés