Helyi közélet

2012.11.20. 14:38

Finisben a kárenyhítés igénylés

Nyíregyháza - Jogvesztő a november 30-i határidő, figyelmeztet a hivatal.

Nyíregyháza - Jogvesztő a november 30-i határidő, figyelmeztet a hivatal.Azok a termelők jogosultak az agrárkárenyhítés igénybevételére, akik az agrár-kárenyhítési rendszernek tagjai, a hozzájárulást időben átutalták, valamint az elemi kárt szenvedett területeikről 15 napon belül  bejelentést tettek az FM Igazgatósághoz és teljes gazdaságukban 30%-nál nagyobb hozamérték kiesést szenvedtek el, emlékeztet a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatója. Az érintett termelőknek kárenyhítés igénylésük érvényesítéséhez fel kell keresniük az ebben segítséget nyújtó falugazdászokat - hívja fel a figyelmet Wachal Kálmán, vázolva a szükséges adminisztrációs adatokat is: - Nyilatkozniuk kell az idén hasznosított területeik nagyságáról és az arról betakarított termés mennyiségről, továbbá egy táblázat segítségével 2007-2011 években termelt növényféleségeiknek a területéről és azok hozamairól is. Ez utóbbiakat igazolniuk kell saját névre szóló felvásárlási jegy vagy számla másolatával. Saját állatállománnyal történő feletetés esetén az évenkénti ENAR nyilvántartással vagy egyéb hivatalos okirattal kell igazolniuk az állatok létszámát, amely alapjául szolgál a referencia hozam meghatározásának.

- A korában beadott területalapú támogatásokban szereplő területek és az agrár-kárenyhítési támogatásokban beadott hozamoknak meg kell egyeznie az ez évben szerepelt adatokkal - hívja fel végül a termelők figyelmét az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában