Permeteznek Nyíregyházán

Nyíregyháza – Június 27-én (hétfő) és 28-án (kedd) a NYÍRVV Nonprofit Kft. kombinált vegyszeres permetezést végeztet a város turisztikai-, sport- és kulturális szempontból kiemelt területein: Bujtosi városliget és Örökösföld füves területei, Jósaváros Robinson- domb, a Nyíregyházi Egyetem és a Sóstói úti Kórház közötti erdei sétálóutak, Csalóköz, Sóstófürdő füves, ligetes területei, valamint a tópartok.


A permetezés a növényi vegetáció védelmén kívül hatékonyan riasztja és gyéríti a kellemetlen szúró-csípő rovarokat, valamint a rovarkártevőket. /Pl: szívó-rágó kártevők, atkafélék, szúnyog, pattanóbogár, stb/.
A védekezéseket a kánikula teszi szükségessé, a melegben ugyanis a fajok tömeges megjelenésére kell számítani.

A permetezéseket a NYÍRVV Kft. megbízásából a Tréner Kft. végzi az éjszakai órákban (23 – 05 óra között), hogy a túrázókat, sportolni vágyókat ne zavarja, és a méhkímélő technológia feltételeinek is megfeleljen.
Az alkalmazott növényvédő szerek kizárólag közterületen felhasználható speciális rovarölő és riasztó, atkaölő kombinációk, melyek az emberekre és melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, ugyanakkor az érintett zöld területeken a legeltetést, takarmánygyűjtést nem javasoljuk.

– NYÍRVV –

Címkék: ,hirdetés