Pest már ezért megért egy estet

A sényői Bodó Gábor (jobbról) mindent megtett a tisztes helytállás érdekében, Hrepka Ádám (20) így is betalált a kupameccsen
A sényői Bodó Gábor (jobbról) mindent megtett a tisztes helytállás érdekében, Hrepka Ádám (20) így is betalált a kupameccsen - © Fotó: mtkbudapest.hu
Sényő – Bodó Gábor és sényői csapattársai igazán focistának érezhették magukat a kupameccsen.


Aki attól félt, hogy csúnyán kitömik a Sényő-Carnifexet a Magyar Kupa negyeddöntőjének idegenbeli összecsapásán, kellemesen csalódhatott. A megyei első osztályú együttes ugyan 4-0-ra kikapott az NB II-es MTK-Budapest otthonában, de ez minden volt csak nem lebőgés. A két osztálynyi különbség ugyan kiütközött, ráadásul a tévéközvetítés miatt a vendégek néhány játékosa kezdetben túlságosan megszeppent, mindazonáltal alighanem sokan eszükbe vésték az aprócska szabolcsi település nevét. Ha másért nem, már ezért feltétlenül megérte idáig elküzdeni magukat.

A többi, így majd a február 28-án esedékes hazai visszavágó hab a tortán.

– A Hidegkúti Nándor-stadion nagyon parádés, önmagában a tény, hogy itt játszhattunk nagy, örök élmény marad – osztotta meg tapasztalatait a sényői védelem oszlopa, Bodó Gábor. Ehhez csak annyit, a hamarosan huszonnyolcadik születésnapját ünneplő, megbízhatóságáról híres hátvéd csütörtök reggel annak rendje és módja szerint már dolgozni ment… – Mi, akik a megyei bajnokságban futballozunk, valóban tudjuk értékelni, hogy ilyen körülmények között léphettünk pályára. Ráadásul velünk voltak a szurkolóink, nekik köszönjük, hogy ekkora létszámban elkísértek bennünket. Ezen a meccsen igazán focistának érezhette magát az ember! Egyébként egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy a tévé is adja a mérkőzést, rögtön a kezdés után kizártam mindent, csak a feladatra összpontosítottam. Tudtuk jól, hogy be fognak nyomni minket, sajnos, az első két gólt gyakorlatilag ajándékba adtuk, a második félidőben ugyancsak próbáltuk a maximumot nyújtani, az eredmény bizonyítja, hogy hellyel-közzel sikerült is.

Bodó Gábor természetesen nem tiltakozott ama felvetés ellen, hogy már ezért a felejthetetlen kora estéért megérte megfeszülni a kupasorozatban.
– Nem kérdés, bár 4–0-ra kikaptunk, olyan meccset játszhattunk, amelyet alighanem még sokáig emlegetni fogunk. A visszavágón, persze még oda tesszük magunkat, nem szeretnénk saját közönségünknek csalódást okozni, minél szorosabb eredményt akarunk elérni. Mivel a bajnokságban is komoly célért küzdünk, már a hét végi Nagyecsed elleni nyitómeccsen kemény erőpróba vár ránk.

KM-KT
hirdetés