Pezsgő hétvége elé néz Nyíregyháza

Akt.:
Pezsgő hétvége elé néz Nyíregyháza
© Illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Táncművészeti fesztivál, gyermeknapi programok, régészeti és méhészeti foglalkozás várja a nyíregyháziakat.


A bőség zavara lehet úrrá mindazokon, akik Nyíregyházán szeretnének kikapcsolódni a hétvégén. Május 28-án, szombaton nívós gálaműsorral záródó táncművészeti fesztivált rendeznek a Kossuth téren, a Váci Mihály Kulturális Központban is bemutatkozó Pulyabál-tánccsoportok közreműködésével. A Jósa András Múzeum régészetnapi ünnepségre invitálja az érdeklődőket a múzeumba, illetve a Múzeumfaluba.

Vasárnap sem hagyják unatkozni a kikapcsolódni vágyókat: délelőttől délutánig a Sóstói Múzeumfalu kínál látványos és mozgalmas gyermeknapi programokat, 15 órától késő estig a Kossuth téren szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. 11 órától megemlékezést tartanak a hősök napja alkalmából a a Hősök temetőjében, délben a Hősök terén, majd az Északi temetőben helyezhetjük el az emlékezés virágait. Az eltűnt gyermekekre 21.30-tól a Kossuth téren, az Ezer Lámpás Éjszakáján hívják fel a figyelmet – világító lufik felengedésével – hangzott el a városházán tartott keddi sajtótájékoztatón.

KM

Programajánló

Május 28., szombat

Kossuth tér: 11 órától: Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport, hip-hop tánccsoport, kürtegyüttes, Pulyabál-tánccsoportok bemutatkozása, népzenei előadások, Nagyecsedi Rákóczi Gusztáv Hagyományőrző Együttes; 19.30-tól: díjátadó, gálaműsor.

Jósa András Múzeum: 9 órakor kerékpártúra a múzeumtól a múzeumfaluig, az Árpád-kori falu felfedezése; a múzeumban rendhagyó tárlatvezetések, előadások a régészet napján.

Május 29., vasárnap

Sóstói Múzeumfalu: 10.30: a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport parádéja; 12 óra: Burattino Bábszínház; 14 óra: Mandala Dalszínház; 15 óra: Gombóc együttes (A Pálinkaházban 10.30-tól és 14.30-tól interaktív tárlatvezetés).

Kossuth tér: 15 órától: balett, modern­tánc, divatshow, aerobik, óriásbuborék-készítés, cukorágyú; 18 órától: Magidom, Kávészünet, Fekete Dávid, Holdviola; 21.30-tól: Ezer Lámpás Éjszakája – világító lufik felengedése.
hirdetés