gasztro

2020.03.14. 15:30

Mesteri volt a vacsora!

Tizedszer rendezték meg a mesterek vacsora­estjét.

Fotó: Sipeki Péter

A Mestervacsorák 2006 óta íródó történelmében voltak már fejedelmi fogások: fantasztikus előételek, mennyei desszertek, ínycsiklandó főételek, a menüsorra pedig ebben az évben sem lehetett panasza annak a 220 vendégnek, aki a múlt szombat estét a napkori Kerekerdő Turisztikai Központban töltötte.

Igazi csapatmunka

Ez volt a tizedik Mestervacsora, amit a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség megyei szervezete rendezett, az est pedig méltó volt a jubileumhoz!

Azok a szakácsok, cukrászok, éttermi mesterek, akik az év szinte minden napján reálisan gondolkodnak, a Mestervacsorát tervezve szabadjára engedik a fantáziájukat, mert tudják, hogy a vendégek ezen az estén másra vágynak: különleges ízekre, meglepő kombinációkra, egyszóval olyan gasztroélményre, amire sokáig emlékezhetnek.

A múlt szombati vacsora éppen ezért a „semmi sem az, aminek látszik” fantázianevet viselte, a fogásokat pedig ennek megfelelően készítették és tálalták a szakemberek. Szombat este hatvanan dolgoztak azért, hogy a vendégek úgy érezzék magukat, mintha egy Michelin-csillagos étteremben vacsoráznának – csapatmunka volt a javából!

Lefaragni a kalóriából

Az 5+1 fogásos menüsor telis-tele volt ínyencségekkel: a homár­mousse, a préselt szarvas, az összeturmixolt gulyásleves is pazar volt, a desszertre pedig szavakat sem nagyon találtunk.

Az eddigi vacsorákkal ellentétben ezúttal táncra is perdültek a vendégek, akik úgy gondolhatták: lefaragnak valamit az összegyűjtött kalóriákból.

SZA


 

A Mestervacsora menüsora

Indul a lecsó

Homármousse, marinált süllő, harcsa, algasaláta

Gulyáshableves

Nyúlravioli, fürjtojás, paradicsomvíz

Kamilla, menta, spárga sorbet

Préselt szarvas, borjú, csipke jus, rizottó, hagyma, tök, burgonya

Az élet ízei

Panyolai pálinkák

Figula Olaszrizling 2019

Takler Pinot Noir Rosé 2019

Vylyan Cabernet Franc 2016

Angyal Szépség Tokaji Furmint 2018

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában