Piacon árulta a patkánymérget

Piacon árulta a patkánymérget
© Illusztráció: The Daily Beast
Nyíregyháza – Keresetkiegészítésként saját készítésű egérfogókat és más hasonló rágcsáló csapdákat árult a nyíregyházi Tokaji úti piacon egy helyi férfi.

A vevői jelezték, hogy a csapdák nem elég hatékonyak, ezért szeretnének tőle a rágcsálók elpusztítására használatos mérget vásárolni. A férfi körülnézett a piacon, és ismeretlen ukrán személyektől összesen 641 csomag – 15-30 dkg-os kiszerelésű – főként patkánymérget, vakondirtót és bolhairtót szerzett be, amelyeket aztán elkezdett árusítani a piacon.

Az adóhatóság járőrei idén március közepén ellenőrizték a férfit, aki a mérgek forgalmazásához semmilyen engedéllyel nem rendelkezett, ezért ellene feljelentést tettek a rendőrségen.

A férfi tisztában volt azzal, hogy mérget Magyarországon csak úgy forgalmazhat, ha tevékenységét bejelenti az országos tisztifőorvosnak, aki erre engedélyt ad, illetve ellenőrzi is az árusítást.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség méreggel visszaélés vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Nyíregyházi Járásbíróság jogerősen 1 évre próbára bocsátott, valamint az engedély nélkül árusított mérgeket elkobozta.

– Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő –
hirdetés