Pikáns csabai túrára indul a Szpari

Gyurján Bence (70) is focizott Békéscsabán
Gyurján Bence (70) is focizott Békéscsabán - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A nyíregyháziak közül néhányan egykori csapatuk ellen fociznak majd vasárnap.


A Szpari néhány játékosának és a szakmai stáb tagjai közül kettőnek különleges meccs lesz a vasárnapi. Ekkor Békéscsabán lép pályára a nyíregyházi együttes.

Zoran Szpisljak vezetőedző korábban három és fél évig volt a csabaiak mestere, az NB I–be is feljutott a csapattal. Jova Levente, Rubus Tamás és Gyurján Bence is játszott az Előrében, Purguly Árpád pedig edzőként volt alkalmazásban a lila–fehéreknél.

A csabaiak negyvenhét ponttal az ötödik helyen állnak a tabellán, a Szpari a kilencedik negyven egységgel. A két együttes legutóbbi, emlékezetes meccse Nyíregyházán volt, akkor a Szpari 6–3-ra nyert. A nyíregyháziaknak egyébként nem jött túl jól a szünet, hiszen lendületben voltak, zsinórban három meccset nyertek, és még gólt sem kaptak.

A saját játék a fontos

– Kemény és pikáns mérkőzés elé nézünk. – Nekem, Árpinak és néhány játékosnak is vannak feledhetetlen békéscsabai élményeink, ám vasárnap ezek nem számítanak. A hetet felfrissülve kezdték a játékosok, bízom benne, hogy mindenki megfelelően felpörög majd vasárnapra. Veszélyes csapat a csabai, ám nekünk a legfontosabb az lesz, hogy a saját játékunkat építsük tovább, és persze, eredményesek is legyünk – vélekedett Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A fiatal Starosta Dávid sajnos, nem lehet ott a többiekkel. Mint kiderült, szívizomgyulladása van, otthon fekszik. Remélhetőleg mihamarabb visszatérhet majd társaihoz.

Labdarúgás: NB II., 30. forduló, vasárnap

Békéscsaba–Nyíregyháza Spartacus. Békéscsaba, 17., v.. Nagy N. (Beényi, Tőkés). Spartacus: Jova – Polényi, Fodor, Pejovics, Forró – Gulyás, Ötvös – Rezes Kártik, Gyurján – Hornyák.

További mérkőzések: Siófok–Balmazújváros, Budaörs–Kazincbarcika, Cegléd–Gyirmót, Monor–Dorog (16), Mosonmagyaróvár–Budafok, Vasas–Vác, Csákvár–Tiszekécske, Győr–Kaposvár, ZTE–Soroksár (17).

ML
hirdetés