Pillantás a kulisszák mögé

Csoportkép is készült a fővárosban
Csoportkép is készült a fővárosban - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Budapest nevezetességeivel ismerkedtek meg a konzervgyári dolgozók.

Az EKO Konzervipari Kft. szakszervezeti csoportja ebben az évben is megrendezte a szezon előtti kirándulását. A lelkes, 45 fős társaság meghívást kapott a közelmúltban a Vígszínházba kulisszabejárásra.

Nem lehet szavakban visszaadni az élményt.” Szép József

Barangolás a várnegyedben

– Ahogy beléptünk a csodálatos színházba, a kedves kísérőink tényleg a kulisszák mögé vittek bennünket. A pincétől a padlásig, a világítástechnikától a színpad alatti részig mindent megmutattak nekünk. Érdekesség, hogy a vígszínházi művészeknek nincs saját öltözőjük, az adott színdarabtól függően öltöznek. Ha valaki főszerepet játszik, akkor a színpadhoz közelebb, ha csak mellékszereplő, akkor távolabb öltözik. Azért a közismert, híres színészeknek – Lukács Zoltánnak, Eszenyi Enikőnek, Hegedüs D. Gézának jut egy saját öltöző. Egyáltalán nincs sminkese a színháznak, mindenki saját magát készíti fel a darabra – tájékoztatta lapunkat az élményekről Szép József, a szakszervezet elnöke.

– Megtudtuk, hogy talán még a színészektől is fontosabb a világosító, a színpadmester, az ügyelő munkája, hiszen a darab sikere nagyban függ tőlük. Több mint egy órát töltöttünk el a kulisszák mögött. Szavakban visszaadni az élményt nem lehet, mindezt látni kell. Színház bejárása után felmentünk a budai várnegyedbe, és a Nemzeti Galériában megtekintettük a magyar képzőművészek – Szinyei Merse Pál, Munkácsy Mihály – híres alkotásait. Szabadprogram keretében gyönyörködtünk a várnegyed csodálatos épületeiben, valamint az elénk terülő pesti panorámában, többek között a Dunában és az Országházban.

– KM –
hirdetés