Pintér Sándor szerint fellazult a rendőrségi fegyelem – RTL

Megszegték azt a belügyminiszteri utasítást, ami a rendőrségi járművek felülvizsgálatára vonatkozott, ezért érte halálos baleset az egyik motoros rendőrt – a belügyminiszter ezt egy hónapja mondta az RTL Híradójának.

A motoros rendőr augusztus 16-án azért szenvedett halálos balesetet, mert az esős időben kopott gumikkal engedték ki motorjával a forgalomba. Szerdán visszavonták a Komárom-Esztergom megyei főkapitány vezetői megbízását, és az ügyben büntetőeljárás is indult. Pintér Sándor belügyminiszter három hónappal ezelőtt elrendelte az összes rendőrségi jármű biztonsági ellenőrzését, elmondása szerint ezt az utasítást szegték meg Komárom-Esztergom megyében.

Új törvényjavaslat várható

A belügyminiszter általában sem elégedett a fegyelmi helyzettel. Novemberben várható az a törvényjavaslat, amivel közvetlenül magához rendeli a rendőrségi belső elhárítás felügyeletét. A fegyelmet ellenőrző szervezet pedig ezután vizsgálódni fog a büntetésvégrehajtásnál, a pénzügyőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál is.

“A belső elhárítás azt jelenti, hogy a munkatársaink által elkövetett fegyelemsértéseket, bűncselekményeket deríti fel, magyarán a belső fegyelmet kell megerősíteni, mert úgy érzem, hogy ez az utóbbi időben meglazult” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a RTL Híradójának pénteken.

2012-ben egyébként négyezer kétszáz újonnan kiképzett rendőrt akarnak szolgálatba állítani, és a belügyminiszter az eddiginél több rendőrt akar vezényelni a közterületekre is.

– Független Hírügynökség –
hirdetés