Helyi közélet

2016.07.21. 10:56

15 évet is kaphat a nyírkátai férfi, aki egymilliárdot akart keresni a lábai levágásával

Nyírkáta - Vádat emeltek egy biztosítási csalás miatt vonat alá fekvő nyírkátai férfi ellen, akinek a megrendezett baleset után mindkét lábát amputálni kellett.

Nyírkáta - Vádat emeltek egy biztosítási csalás miatt vonat alá fekvő nyírkátai férfi ellen, akinek a megrendezett baleset után mindkét lábát amputálni kellett.

A 49 éves vádlott 2013 novembere és 2014 februárja között összesen 14 biztosítótársasággal kötött élet- és balesetbiztosítási szerződést azzal a szándékkal, hogy majd egy későbbi időpontban önmagának szándékosan sérülést okoz és ezáltal a biztosítási összegeket jogosulatlanul felveszi – közölte a Fővárosi Főügyészség. Tervének megfelelően a vádlott 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy éppen elinduló vonatszerelvény utolsó vagonja elé, úgy hogy az induló vonat kerekei mindkét lábán átmentek. A megrendezett baleset következtében a vádlott lábai olyan súlyosan roncsolódtak, hogy amputálni kellett őket. A megrendezett balesetet, mint biztosítási eseményt a vádlott nevében és megbízásából eljárva – de a vádlott szerződésekkel kapcsolatos csalási szándékáról nem tudva – 2014. augusztus 1-jén a vádlott felesége jelentette be az egyes biztosítótársaságok felé. A magas összegű biztosítási díjak rendszeres fizetésére a vádlottnak sem szándéka, sem reális lehetősége nem volt, a vád szerint a szerződéseket a vádlott kizárólag azért kötötte, hogy a megrendezett káresemény révén a biztosítási összegeket jogosulatlanul megszerezze. Az úgynevezett veszélyeztetett érték összesen csaknem egymilliárd forint volt. A kerületi ügyészség a vádlottat különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolja, amely bűncselekmények törvény szerinti büntetési tétele – a bűnhalmazat miatt – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Fővárosi Ügyészség / hvg.hu


Nyírkáta - A helyiek nem értik, hogy feküdhet valaki direkt a vonat alá. Furcsa embernek ismerték meg Cs. Sándort.

Egy nyírkátai férfi 2013-ban és 2014-ben több biztosítást is kötött saját magának, majd a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy mozgó vonat alá, amely átment a lábán. Mivel nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, az alsó végtagjait amputálni kellett. Vékony Zsolt jegyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában