Pizzában még az olaszoknál is jobbak vagyunk

A megyeszékhelyen élők 77 százaléka a paradicsomos alapra szavaz
A megyeszékhelyen élők 77 százaléka a paradicsomos alapra szavaz
Nyíregyháza – Csütörtökön pizzát, pénteken gyrost rendelnek a nyíregyháziak.

Száz nyíregyházi ételrendelésből negyvenötben pizza is szerepel. A pizzaimádó városlakók 77 százaléka a paradicsomos alapra szavaz, minden második pizzán sonka is van, de a városban élők imádják a kukoricát, a hagymát és a bacont is – derül ki a NetPincér legfrissebb felmérésének adataiból. Azt is megtudtuk, hogy van a nyírségieknek még két titkos favoritjuk: a frissensültek (az összes rendelés 12 százalékában rántott hússal vagy sülttel érkezik a futár), és a gyros.

A pizzát minden magyar városban imádják, de a szabolcsi megyeszékhelyen messze az országos átlag felett áll a pizzarendelések aránya – legalábbis ezt mutatják a NetPincér friss felmérésének adatai.

Nem hamburgerezünk

Nyíregyházán nagyon sokan szeretik a pizzát, de a hölgyeknek köszönhetően a városban a gyros is jobban fogy az országos átlagnál. Főleg pénteken, amikor a városban élők a legtöbb ételt rendelik az interneten. Száz rendelésből 45-ben pizza is szerepel, a pizzaimádó nyíregyháziak 77 százaléka a paradicsomos alapra szavaz, és minden második pizzán van sonka. De a város imádja még a kukoricát, a hagymát és a bacont is. Amit viszont nem annyira kedvelnek a városlakók, az a csípős pizza, csupán az összes megrendelés hat százaléka erős. Articsókát, szardellát, kagylót és kéksajtot viszont ne is keressünk a nyíregyháziak kedvencei között, mert itt szinte sosem rendelnek ilyesmit.

Van a pizza mellett a nyírségieknek még két titkos favoritjuk. Messze az országos átlag felett kedvelik a városban a frissensülteket: az összes rendelés 12 százalékában rántotthússal vagy sülttel érkezik a futár. A másik kedvenc pedig a gyros: miközben az országban az összes rendelésnek csak 4 százalékában kérik ezt, a nyíregyháziak minden tizedik alkalommal választják a görög eredetű finomságot. És még valami: a pizzát láthatóan kicsit jobban kedvelik a férfiak, a gyrosból viszont a nők rendelnek többször. Érdekesség, hogy hamburgerből csak fele annyi a rendelések aránya, mint az ország egészében.

A palacsinta a nyerő

A NetPincértől azt is megtudtuk, hogy az édességek versenyét óriási fölénnyel vezeti a palacsinta. Miközben a városban minden tizedik házhoz szállítás tartalmaz desszertet, ezek háromnegyedében palacsintára vágynak az éhes nyíregyháziak. Emellett szinte eltörpül a második helyezett somlói galuska 15 százalékos, és a harmadik tiramisu 7 százalékos részesedése. És hogy mikor rendelnek a nyíregyháziak? A helyi éttermekbe vasárnap érkezik a legkevesebb rendelés, ami talán érthető. A futároknak igazán sok dolguk csütörtökön és pénteken van. Ez a két nap jelenti az ételrendelések csúcsát minden héten. És miközben csütörtökön inkább a férfiak, pénteken a nők gondolják úgy többen, hogy néhány kattintással oldják meg az ebédet vagy a vacsorát.

– KM –


Ezekre figyeljen a grillezés kezdetekor!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Akár tágas kertben, kényelmes teraszon vagy csak egy parányi erkélyen: grillezni bárhol lehet. A lényeg, hogy a szabadban, szabad tűzön süssük a húst, halat, zöldséget. A grillezve készült étel ugyanakkor nemcsak ínycsiklandozóan finom, hanem egészséges is, ha bet...

Jó választás mozgás után egy fehérjedús turmix
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Edzés után is fontos a megfelelő táplálék- és folyadékbevitel. Sokan úgy gondolják, hogy ha edzés után esznek, akkor hiába dolgoztak. Pedig ez súlyos tévedés! – hangsúlyozza közleményében a Well PR Ügynökség. Miért fontos a fehérje? A fehérjék a szervezetünk fen...
hirdetés