Plakátokon és fotókon megőrzött történelem

A nagy nevettető, Latabár Kálmán is megfordult a településen
A nagy nevettető, Latabár Kálmán is megfordult a településen - © Fotó: Magánarchívum
Fehérgyarmat – A napokban ünnepelte 60 éves fennállását a fehérgyarmati Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Péter Csaba, a város polgármestere, s azt követően Fábián Janka írónő invitálta a vendégeket egy kötetlen beszélgetésre.

Az ünnepségen „Képekbe zárt történelem” címmel fotó- és plakátkiállítást is meg lehetett tekinteni az előtérben. A kiállítást, amelyet a művelődési ház hatvan­éves emlékeiből válogattak össze, Kósa Mónika igazgatónő nyitotta meg. A régi fekete-fehér felvételeken egykori nagy sztárokat (énekesek, színészek) is láthattak az érdeklődők.

A fehérgyarmati művelődési házban – amely jelenleg otthont ad a mozinak is – az idő folyamán számtalan nagy múltú magyar híresség lépett már fel – például Kabos László, Antal Imre, Bajor Imre, ifj. Latabár Kálmán, Koós János és sokan mások –, de természetesen egy-egy előadás alkalmával évről évre ellátogatnak ide a ma élő legendák közül is jó páran a közönség nagy örömére, hiszen évek óta szinte valamennyi alkalommal telt házzal mennek a színházi előadások – tájékoztatta lapunkat Fecske László.

– KM –
hirdetés