Plázaprojekt: portálmegújítás prolongálva

Egyéves a miskolci Főutca Pláza Projekt. „Születésnapi ajándék” a szerződőknek: kitolják a portálhatáridőt. A MIK Rt. az önkormányzat törekvéseivel összhangban dolgozta ki a Főutca Pláza Projektnek keresztelt programot, abból a célból, hogy ismét normális külsőt öltsön a főutca.

Az eredmények jól láthatók. Persze, sok tennivaló van még addig, ameddig tényleg olyan lesz a Széchenyi utca, amilyennek mindannyian szeretnénk. A főutcai üzletek korábbi bérlőinek 90 százaléka kötötte meg (június 30-áig) az új feltételeknek megfelelő szerződést, egyebek között vállalva a portálok megújítását. A határidő: december 31-e. Volt. 

Plusz három hó

Dr. Simon Gábor, a plázaprojekt önkormányzati biztosa és dr. Bernáth Attila, a MIK Rt. igazgató-helyettese pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy azok számára, akik ez év december 15-éig megszerzik a MIK Rt. engedélyét benyújtott portálterveikhez, a kivitelezés határidejét meghosszabbították jövő március 31-éig. Az ok: sokan önhibájukon kívül késnek, minden jó szándék ellenére.

Az újtípusú szerződést 276 üzlet bérlője kötötte meg, 27 olyan helyiség van, amelyek bérlői nem szerződtek, nekik december 31-ével felmondtak. Lapunk is megírta: ezeket a helyiségeket „lakva” hirdették meg, a 27-ből 14 pályázat a közelmúltban már le is zárult. Hogy mikor költözhetnek be új bérlőik ezekre a helyekre? Rossz esetben két évet is kell várniuk. Mert a mostani bérlők – minden jel szerint – csak jogerős bírósági ítélet után fognak távozni.

– Szabados Gábor –
hirdetés