PM: hat területen javasol változásokat a Nemzeti Versenyképességi Tanács

Budapest – Szerdán kerül a kormány elé a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatcsomagja, amely hat területen indítványoz változtatásokat a magyar gazdaság versenyképességének javítsa érdekében – mondta Turóczy László, a Pénzügyminisztérium (PM) gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Hozzátette: a tanács az adózás egyszerűsítésére, az adóadminisztráció gyorsítására, a vállalatok üzleti környezetének minőségi javítására, illetve az oktatás és foglalkoztatottság területén tett javaslatokat.

Elmondta: annak érdekében, hogy a magyar gazdaság felzárkózása tartósan gyors maradjon a programcsomagba bekerültek a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a pénzügyi tárca versenyképességi javaslatai is.

A műsorban elhangzott, a Világgazdasági Fórum éves, 140 ország versenyképesség szerinti rangsorán Magyarország jól teljesít, 12 helyet előrelépve a 48. helyezett lett a 2018-os listán.

– MTI –
hirdetés