Pofára esés után fújtak ébresztőt

By Koncz Tibor
Nagyszekeres
Nagyszekeres
A tavaszi kezdést elszúró, listavezető Nagyszekeres bizonyította: nem felejtett el futballozni.

Nem eszik olyan forrón a kását. Noha a táblázat tetején immár tartósan leparkoló Nagyszekeres beragadt a megyei első osztály tavaszi nyitányán, ennek következtében leépítette hét pontos előnyét, szombaton bizonyította – nem felejtett el futballozni. Mert bár a kiesőjelölt Záhony elleni hazai iksz (1–1), kiváltképp a Szakolyban becsúszott baki (5–2, nem ide…) nyomot hagyott a lelkekben, a Mátészalkának hintett négyes (4–1) nyugalmat kölcsönözhet a folytatásra. Hogy időközben mi változott?

– Nagy dolgokra nem kell gondolni, csupán annyi: összeszedte magát a társaság – árulta el Della Sándor, a Nagyszekeres játékos-edzője. – Tulajdonképpen a Záhony elleni meccs lóg ki a sorból, amelyen a kihagyott helyzetek miatt bűnhődtünk. Szakolyban megszereztük a vezetést, az első félidő derekán azt hittük, ezzel el van intézve a mérkőzés, aztán jött a pofára esés. Tíz perc alatt beszedtünk kettőt, innen nem tudtunk felállni, és jöttek a csúnya gólok. Az elmúlt héten külön elbeszélgettem a fiúkkal, a vezetők szintén elmondták a magukét, ugyanakkor szó sem volt ordibálásról, korrekt hangnemben közölték elvárásaikat. Megtárgyaltuk, mi a probléma, talán a biztos előny elkényelmesített bennünket, mindenesetre a történteknek annyi haszna feltétlenül lehet, hogy most mindenki ébresztőt fújt. A Mátészalkával szembeni siker, a mutatott hozzáállás ugyanis arra utal, visszatértünk a helyes útra.

Mindez annál is inkább ildomos, mivel a második helyezett, tavasszal még hibátlan  Nyírmada két pontra megközelítette a Della-legénységet. No és a harmadik Tiszavasvári négy egységnyi hátránya sem ledolgozhatatlan…
hirdetés