Pokoli torony Csengerben – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Pokoli torony Csengerben – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: The Christian Science Monitor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. október 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


Kéthektáros területen a learatott kukoricatarló gyulladt meg péntek délután Nyírgyulaj külterületén. A nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Hasonló eseményeknél kellett a fehérgyarmati hivatásos tűzoltóknak is beavatkozniuk Nagyszekeres határában, valamint a mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltóknak Csenger külterületén, de a szabadtéri tűz oltása adott feladatot Tiszanagyfalu és Görögszállás között, ahol a vasúti töltés mellett gyulladt ki az aljnövényzet, itt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Huszonkét méter magas terményszárítóban lévő napraforgó izzott pénteken este egy csengeri mezőgazdasági telepen, az Ady Endre utcában. A város önkormányzati tűzoltói mellett a mátészalkai hivatásos és a tyukodi önkéntes tűzoltók is vonultak az esthez. A beépített oltóberendezés, valamint kéziszerszámok és munkagép segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

Felborult egy személygépkocsi péntek délután Nyírtét és Apagy között. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a jármű vezetőjét kiemelték, aki a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. A tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd kerekeire visszaállították.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi péntek este Újfehértón, a Szent István utcában. A balesetben egy ember sérült meg. A város önkormányzati tűzoltói a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A villanyoszlop helyreállításának az idején átmenetileg 25 fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés