Polgári Védelmi Nap

Polgári Védelmi Nap
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Szerdán délelőtt a Polgári Védelem Világnapja alkalmából ünnepi állománygyűlésen emlékeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a 45 éve megalakult Nemzetközi Világszervezetre. Az esemény kapcsán a közigazgatásban dolgozók és önkéntesek munkáját a megyei katasztrófavédelmi igazgató elismerések átadásával köszönte meg, valamint az „Árvíz” címmel meghirdetett alkotói pályázat nyerteseit is díjazta.

A rendezvényen Zsiros Imre tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője ünnepi beszédében kiemelte azokat az eseményeket, amelyek fontos és meghatározó feladatokat róttak erre a területre. Ezen a napon megemlékezünk és fejet hajtunk az elődök előtt, számot vetünk mindazzal, ami az elmúlt időszakban a polgári védelem terén történt.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hat elismerést adott át a közigazgatásban dolgozók és önkéntesek munkájának elismeréseként.

A Polgári Védelem Napja alkalmából a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Dr. Pataki Piroskának, a Vásárosnaményi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály korábbi vezetőjének, Nagy Andreának, a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola pedagógusának, Jászay Lászlónak, az Újfehértó település közbiztonsági referensének, Kozma Zoltának, ibrányi lakosnak, Mózsik Tamásnak, a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Egyesület és a Nyír Mentőcsoport tagjának.

Az ezredes, az elmúlt időszakban nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként karóra ajándéktárgyat adományozott Kaibás Andrásné c. tű. törzszászlósnak, a Záhonyi katasztrófavédelmi Őrs referensének.

Idén, januárban hirdetett alkotói pályázatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság általános és középiskolásoknak rajz és vers kategóriákban. A legjobb alkotások szerzőit az ünnepi állománygyűlésen ismerte el a megyei igazgató.

Rajzpályázat általános iskola felső tagozat:

1.Mátyók Csenge Váci Mihály Általános Iskola Nyírkarász
2.Borus Réka Szent László Katolikus Általános Iskola Kisvárda
3.Goda Emese Vántus István Általános Iskola Nyírbogát

Rajzpályázat általános iskola alsó tagozat:

1.Rhédi Botond Mátészalkai Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola
2.Polgár Zsófia Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola Mátészalka
3.Kovács Adél Ölbey Irén Általános Iskola Döge

Vers:

1.Nyeste Nikolett Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és kollégium
2.Kovács Nikolett Anikó Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és kollégium
3.Sütő István Báthory István Katolikus Általános iskola, Gimnázium és Szakgimnázium Nyírbátor

Vers Különdíj:

Jóni Attila Vajai Molnár Mátyás általános Iskola

Az ünnepi állománygyűlést követően az önkéntes mentőszervezetek a pályázaton elnyert védőöltözékeket vehettek át a megyei igazgatóságon.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés