Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap a szatmári Kocsordon

Kocsord – Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Kocsordon, a polgármesteri tisztségért négyen, a képviselői helyekért huszonhatan indulnak – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község megbízott jegyzője hétfőn az MTI-vel.

Takács Csaba elmondta, a választást azért kell megtartani, mert a Barkaszi Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester vezette képviselő-testület január 28-án megtartott ülésén feloszlatta magát.

A polgármesteri tisztségért négyen indulnak: Pajtás Zsigmond és Gombos Lászlóné függetlenként, Földi István a Jobbik Magyarországért Mozgalom, míg Pásku Károly a Magyar Munkáspárt színeiben. Pásku Károlyon kívül a másik három jelölt képviselőként részt vett az előző testület munkájában.

A hat képviselői helyre huszonhat jelölt pályázik: huszonnégyen – köztük az eddigi, Fidesz-KDNP-s polgármester – függetlenként, ketten pedig a Jobbik jelöltjeként méretik meg magukat. Valamennyi korábbi képviselő újraindul a tisztségért.
A választásra jogosult 2410 szavazópolgár vasárnap reggel hattól este hét óráig adhatja le szavazatát a 2800 lelkes község három szavazókörében.

– MTI –
hirdetés