Polgármestert és négy képviselőt választanak

Nagyar – Időközi választást rendeznek május 27-én Nagyarban, ugyanis a képviselő-testület február 14-én kimondta a feloszlását. A település 538 választópolgára egy polgármesterre és négy önkormányzati képviselőre adhatja le majd a voksát.

Három és tizennégy jelölt

Mint Szalkainé Fóri Zsuzsa, a Túristvándi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, a helyi választási iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, a település vezetője címért három polgármesterjelölt indul, akik a sorsolás révén a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Bánóczi Lajos (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség), Hadiné Guti Ibolya (független), Lőrincz Zoltán (független).

A négy képviselői helyért jelenleg tizennégy független jelölt küzd. Ők a sorsolás révén a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Nagy Ferenc, Nagy Róbert, Bihari Gyuláné, Bihari Károly, Danó Tibor, Baloghné Mike Melinda, Jakab Csilla Szilvia, Koszta Péter, dr. Nagy Emese, Kuzma Károlyné, Varjú Róbert Zsigmond, Fórizs Tiborné, Jakab Zsolt, Tóth Csaba.

Május 27-én 6 órától 19 óráig adhatják le a voksot a szavazópolgárok a művelődési házban kialakítandó szavazókörben. Az időközi választás napján nem lesz kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartani. Például a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

MML
hirdetés