Polgárőrök és a palacsintasütés

Első alkalommal, hagyomány teremtő szándékkal rendezte meg az újszentmargitai önkormányzat a Margitai Sokadalom elnevezésű három napos eseménysort a hétvégén.

“Újszentmargita egyik kitörési pontját jelenti a turisztikai potenciál növelése” – fogalmazott Csetneki Csaba, polgármester, majd így folytatta:

 ”A település kiváló turisztikai vonzerejét a Világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti Park, illetve a Tisza-tó adja, azok sokarcúságával, színességével. A település stratégiai célja a turisztikai vonzerejének megőrzése, növelése”.

Versenyek, műsorok

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében szakmai konferenciákkal kezdődött a sokadalmi programsor.

 Másnap, szombaton, a polgárőröké volt a főszerep. Az 1625 lakosú Újszentmargita közel 2 ezer vendéget fogadott szerte a megyéből. A polgárőrnap egyik attrakciója a 24 órás palacsinta sütés volt.

Péntek délután 4-től szombat délután 4-ig két serpenyőben folyamatosan készült a palacsinta. Szám szerint összesen 2 ezer 330, és úgy, hogy a palacsintát mindig polgárőr sütötte. Az előkészületekben, a serpenyő olajozásban, a tészta készítésében az újszentmargitai asszonyok jeleskedtek.

A 15 alkalommal megrendezett Megyei Polgárőr Nap a balmazújvárosi Bekton Ifjúsági Fúvószenekar zenés ébresztőjével kezdődött. A rendőrség, határőrség, katasztrófavédelem bemutatója közben készült az ebéd.

 Minden polgárőr szervezet kitett magáért, a bográcsokban a legkülönfélébb ételeket készítettek.

 Délután egymást váltották a színpadon a kulturális csoportok.

 Az esti program az Újszentmargitán is népszerű kareokeval kezdődött, majd a Cairo együttes vette birtokba a színpadot, akit az est sztárvendége, a V-tech követett.

Vasárnap jurta állítást és íjászatot is magába foglaló Táltos Nap zárta a Margitai Sokadalmat.
hirdetés