Police Road Show

Police Road Show néven útjára indult a Balmazújváros iskoláit sorra látogató programsorozat. A rendőrség és az önkormányzat által szervezett rendezvényt először a Központi iskola Dózsa György úti épületében tartották meg.

A felsős gyerekeket Gál István polgármester, Ary Endre, a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, és Ferenczi Anikó bűnmegelőzési előadó köszöntötte. Mint Gál István elmondta, ezen a napon a gyerekeknek a lehetőségek széles skáláján igyekszenek a szakemberek a bűnmegelőzés és bűnüldözés izgalmas területét bemutatni.

Hangsúlyozta, 2002-ben Balmazújváros megkapta a „Biztonságos település” nevet, és a tanulók az ehhez az eredményhez szükséges rendőri munka hátterében folyó munkálatokba nyerhetnek betekintést a Police Road Show-n. A város célja az, hogy az emberek jól érezzék magukat, minden félelemekeltő ingert minimálisra korlátozzanak, és felkészítsék az ifjúságot a látható és előre nem sejthető veszélyekre. Ez hívta életre a programsorozatot, melyet az önkormányzat által biztosított önerő mellett pályázaton nyert pénzből finanszíroznak. A rendőrség bemutatója után a diákok sorra járhatták a tantermeket, ahol különböző tevékenységekkel ismerkedhettek meg.

Részesei lehettek ujj- és tenyérlenyomat készítésének, megismerkedhettek a ma használatos nyomtatványokkal, hallgathattak drogprevenciós előadást, szerepjátékban vehettek részt a művelődési ház drámaszakköröseivel. Bemutatkozott a rendőrség mellett a polgárőrség és a tűzoltóság, volt rajzverseny és bűnmegelőzési totó, melyeken a legjobbakat értékes nyereményekkel jutalmazták.

Délelőtt Gáspár Zsolt a függőségekről tartott előadást, őt követően a helyi Kyokushin Karate Klub bemutatóját is megnézhették az érdeklődők. A Police Road Show következő állomása június 15-én a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakmunkásképzőben lesz, majd szeptember első heteiben a Kalmár Zoltán és a Bocskai István Általános Iskolákban folytatódik.
hirdetés