Politikai vitanapot tart az Országgyűlés hétfőn

Reform vagy megszorítás? címmel tart politikai vitanapot az Országgyűlés hétfőn. Mivel a vitát a Fidesz és a kormány is kezdeményezte, úgynevezett egyesített politikai vitanapot hívtak össze – derült ki a házbizottság hétfői tanácskozása után.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke elmondta: mivel a rendkívüli ülészak alatt nem lehet politikai vitanapot tartani, a képviselőknek hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy eltérjenek a házszabálytól. A politikai vitanapot egyébként hatórás időkeretűre tervezik.

A házbizottság ülésén részt vett Szilvásy György kancelláriaminiszter, aki közölte: a kormány már kedden a parlament elé terjeszti azt a körülbelül 15 törvénymódosítást, amely főként az adójogszabályokat és az önkormányzati szabályozást érinti. A kormányfő szintén kedden kezdeményzi, hogy az Országgyűlés ezeket rendkívüli ülés keretében, július végéig tárgyalja meg és fogadja el.

A házbizottsági megbeszélést követően Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója reményét fejezte ki: a polikai vitanapon választ kapnak arrra, ki a felelős azért, hogy megszorító csomagra van szükség, hiszen az elmúlt négy esztendőben is a szocialisták kormányoztak.
hirdetés