Pontból kevés, feszültségből sok

Asztalos István (15): 40 perc, 19 pont
Asztalos István (15): 40 perc, 19 pont - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A bajnokesélyes Ceglédet fogadta a kosárlabda NB II-ben a Sunshine-NyíKSE csapata.

A csoport egyik legerősebb csapatát, a feljutásra is pályázó Ceglédet fogadta a Sunshine-NyíKSE a férfi NB II Keleti csoportjában. A nyíregyháziaknak a rossz kezdés ellenére is volt esélyük a győzelemre, a második negyed végén 14 pontos hátrányból kezdték meg a felzárkózást, és az utolsó játékrészben vezettek is.

A Farkasinszki Gábort még nélkülöző, a találkozó mind a negyven percét a parketten töltő, és remeklő Asztalos István vezérletével a vége előtt nem sokkal ötpontos előnyben is voltak már a hazaiak, ám a pontszegény mérkőzés feszült végjátékában a Cegléd visszavette a vezetést, és nyert. A NyíKSE legközelebb Gyulán lép pályára, majd március 16-án az alapszakaszban utoljára játszik hazai körülmények között, amikor azt a DKA-DEAC-ot fogadja, amelytől idegenben csak egy pontos különbséggel kapott ki.

NB II: Keleti csoport

Férfiak, 19. forduló

Sunshine-NyíKSE–Ceglédi KE 50–52 (11–22, 11–11, 13–6, 15–13)

Sunshine-NyíKSE: Csempesz B. 2, Tisza B. 5, Balogh A. 2, Horváth B. 13/3, Asztalos I. 19. Csere: Takács M., Balogh Bendegúz 3/3, Oroszvári 4, Zajácz K. 2, Földesi N. Edző: Kovács Tibor.További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés