Pontokba került a pontatlanság

Pontokba került a pontatlanság
© Törtei Tamás szögleteiből két gólt is fejelhettek volna a társak | Fotó: Pusztai Sándor
Hiába voltak helyzetei a Szparinak, nem sikerült a dunaújvárosi kapuba találni.

Nem jött össze. Szombaton este a dunaújvárosiak ponttal távoztak a nyíregyházi stadionból, gól nélkül ért véget az élvonalbeli újoncok mérkőzése. A Nyíregyháza Spartacus hiába tűnt esélyesebbnek a találkozó előtt, ezt nem sikerült a pályán érvényesíteni. Összességében a vártnál gyengébben játszott Csábi József együttese, ám pozitívumként lehet elkönyvelni azt, hogy voltak veszélyes a pontrúgások (Törtei Tamás szögleteiből két gól is fejelhettek volna társai) és a tényt: legalább nem kapott ki a csapat.

– Többet szerettünk volna pontban és játékban egyaránt – kezdte visszapillantását a mérkőzésre Csábi József, a Szpari vezetőedzője. – Sajnos az első húsz percben bár nem akartuk, átadtuk a területet a vendégeknek. Aztán amikor feljebb toltuk a játékunkat, már hatékonyabbak lettünk. A legnagyobb gond az volt, hogy a középpályán sok hiba csúszott a játékunkban, nagyon pontatlanok voltunk, ami eddig nem jellemezte a csapatot. Nem volt gördülékeny a játékunk, ám így is négy-öt nagy gólhelyzetünk adódott, tehát volt esélyünk a három pont megszerzésére. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel megköszönni lelkes közönségünk biztatását.

Ez a bajnoki már a múlté, ám itt a következő feladat, hiszen kedden a Ligakupában a Ceglédet fogadja a Szpari. A sorozat első körében mindkét együttes nyert, a nyíregyháziak Szolnokon (0-2), a ceglédiek otthon a diósgyőri fiatalok ellen (4-1).

– Feszített a tempó, hiszen kedden kupázunk, szombaton jön a Győr, jövő szerdán pedig a Magyar-kupában lépünk fel. A ceglédiek bizonyára frissek lesznek, hiszen a hétvégén nem játszottak bajnokit, és úgy gondolom ellenünk is szeretnének bizonyítani. Miként azt korábban már kihangsúlyoztam, ugyan számunkra a bajnokság az elsődleges, ám mindkét kupában szereznénk helytállni, tovább csiszolni a játékot, így kedden is győzelmet várok a csapattól – vélekedett Csábi József.

Miként azt a mester is említette, jövő szerdán a Magyar-kupában is lesz forduló, a sorsolás szeszélye folytan a Szpari a Kisvárdával került össze, így megyei rangadó vár majd a piros-kékekre.

– Kaphattunk volna élvonalbeli csapatot, vagy megyeit, végül egy NB II-est sorsoltak hozzánk, mert én a kisvárdaiakat annak tartom. Tudom, hogy presztizsmeccs lesz a megyei rangadó, igyekszünk majd ennek megfelelően felkészülni, de addig még van két tétmérkőzésünk, azokra összpontosítunk – így Csábi József.

A keddi Liga-kupa mérkőzésére egységesen ötszáz forint a belépő, ám a 14 év alattiaknak és a 70 év felettieknek nem kell jegyet váltaniuk. Nincs névre és helyre szóló jegy sem, és a pénztárak is nyitva lesznek a helyszínen a kezdésig. Elővételben is lehet belépőket venni, a belvárosban található Sky Travel utazási irodában(Szabadság tér 4.). A keddi mérkőzés alatt a stadionban a hétvégi Győr elleni bajnokira is lehet jegyeket vásárolni. Ami a klubkártyát illeti, november közepéig ingyenes a kiváltása, a költséget az MLSZ magára vállalta.

KM-MLSporthírek


hirdetés