Porondon

Majoros Bence Pozsonyban remekelhet az ifi Eb-n
Majoros Bence Pozsonyban remekelhet az ifi Eb-n - © fotó: KM-archív
Vegyük csak sorba ki mindenki készül arra, hogy a nemzetközi porondra kilépve az ország színeit képviselje korosztályos vagy éppen egyetemi-főiskolai világversenyen! Bodnár Tibor jegyzete.

Papp Klaudia már javában a Kanári-szigeteken játszik a női U20-as kosárlabdázók Európa-bajnokságán, ebben a korosztályban csütörtökön Kósa Tamás is megkezdi szereplését. A sportágnál maradva: Fazekas Csaba az U16-osok soros Eb-jén vehet részt.

Atlétikában is indul a dömping: csütörtökön Helebrandt Máté versenyez Dél-Koreában az universiadén, a tallinni U23-as kontinensbajnokságon pedig négy nyíregyházi, Bakosi Péter, Káplár János, Kerekes Dóra és Szikszai Róbert is indul. A jövő héten Palásti Luca Svédországban, a juniorok Eb-jén lesz ott, és közben a nyírbátori asztaliteniszező, Majoros Bence Pozsonyban remekelhet az ifi Eb-n.

Nem rossz a felhozatal, bármelyik megye megirigyelhetné ezeket a fiatalokat, akik kivétel nélkül saját nevelésűek, nem innen-onnan elhappolt sportolók. És bár nagyon szurkolunk a pillanatnyi sikereikért is, egy picit hadd tekintsünk előre: az igazán nagy tét az, hogy a felnőtt korba érve is maradnak-e ilyen eredményesek. Bennük bízhatunk, mert a pesszimistább előrejelzések szerint a közeljövő szűkebb esztendőket tartogat.

– Bodnár Tibor –Sporthírek


hirdetés