Porosenko katonasapkát emelt az osztrák elnök előtt

Kijev – Váratlan incidens zavarta meg Alexander Van der Bellen ünnepélyes kijevi fogadtatását: a díszsorfal egyik katonájának fejéről lehullott sapkát Petro Porosenko saját kezűleg helyezte vissza a rendeltetési helyére.

Az osztrák államfő hivatalos ukrajnai látogatása alkalmából rendezett katonai szemle szigorú protokollját a Kijevet már ma elért északi eredetű hidegfront tette némileg emberközelibbé. A fagyos szél ugyanis lesodorta a sorfalban álló katonák egyikének a sapkáját.

Az elszabadult kalpag ezt követően a ceremónia végéig a vörös szőnyeg mellett hevert. A szokásos jelentést és a himnuszokat követően a díszsorfal előtt elvonuló elnöki párosból végül Petro Porosenko könyörült meg a katonán és annak sapkáján. Saját kezűleg emelte fel azt a kövezetről, és helyezte vissza a megszeppent díszőr kobakjára, ekképpen oldva meg a kínos helyzetet.

„Egy ukrán címerrel ellátott katonai sapka – végül is – nem heverhet csak úgy ott, a földön” – fűzte az internetre is kikerült videóhoz Szvjatoszlav Ceholko, az ukrán elnök sajtófőnöke – írja az UNIAN.

– Palkó István –További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek


hirdetés