Portugália legyőzte Iránt

Portugália legyőzte Iránt
A mai első mérkőzésen Portugália legyőzte Iránt és továbbjutott csoportjából.

A 2006-os németországi világbajnokság D-csoportjából elsőként jutott tovább a Portugál válogatott, miután szombat délután Deco és Cristiano Ronaldo második félidőben szerzett találataival legyőzte az iráni csapatot.

Az első félidőben a közel-keletiek harmatgyenge produkciója éppen elég volt, hogy kihúzzák gól nélküli döntetlenre a Figo, Pauleta, Maniche, Ronaldo, Deco ötösfogat ellen. A portugál válogatott mezőnyben fölülmúlta ellenfelét, de gólt nem született az előnyből.

A szünet után kettőzött erővel játszott az ibériai csapat és ennek megfelelően a 63. percben, Deco egy közel 20 méteres bombagóllal megszerezte a vezetést. Az irániak legnagyobb helyzete is második félidőben esett: a csereként beállt Khatibi 5 méterről lőtt a hosszúsarok mellé.

A portugál-győzelem csak a 78. percben vált biztossá, amikor Figót buktatta Golmohammadi, a megítélt büntetőt pedig Cristiano Ronaldo vágta a hálóba.

Ezzel a harmadik – és egyben utolsó kör előtt – Portugália biztosan továbbjutónak számít, az irániaknak pedig már csak egyetlen találkozó van hátra a világbajnokságból.

D-csoport, 2. forduló, Frankfurt:

Portugália – Irán 2-0 (0-0)
G: Deco (63.), C. Ronaldo (79., 11-esből)

A D-csoport jelenlegi állása:

1. Portugália 6 (pont) / 2 (mérkőzés)
2. Mexikó 4 / 2
3. Angola 1 / 2
4. Irán 0 / 2

A csoport további programja:

június 21, 16 óra:
Portugália – Mexikó
Irán – Angola
hirdetés