Postaládánkból: Sok a politikus

Nyíregyháza – A KM. november 7-i számában olvasom Czomba Sándor írását, mely szerint katasztrófa helyzet elõtt áll megyénk, és itt a legmagasabb a munkanélküliség.

Tisztelt Képviselő Úr!

Ez a helyzet csak a kezdet, mert nincs már állami vagyon, amit el lehetne adni. Minden gyárat, üzemet elkótyavetyéltek. Hol akarnak embereket foglalkoztatni, mit akarnak gyártani hajó, vagy autóbusz helyett „műanyag lavórt”? A rendszerváltás óta nem becsülik, és nem fizetik meg a termelő munkát. Megfizetik azt, aki nem hoz az országnak, de jól tudja a másikat mocskolni, becsmérelni.

A november 8-i számban olvasom a képviselő urak a tiszteletdíjról vitáznak. Dr. Vinnai Győző képviselõ úr véleménye szerint a tiszteletdíj egyrészről való lemondás a város pénzügyi helyzetén nem javít. Tisztelt Képviselő Urak! Nyíregyháza város évente kb. 70 milliót fizet tiszteletdíj címen. A megyei közgyűlés kb. 100 milliót. Válságról beszélnek akkor, amikor a képviselő urak delegáltatják magukat a saját vállalatukba felügyelő bizottság megnevezéssel havi 50 E Ft-ért. Ez a város vállalatainak több mint 25 millió forintba kerül. A szabolcs megyei országgyűlési képviselők 2002-2005. között közel 270 M Ft-ot vittek haza. Egyénenként kb. 18 M Ft után adót sem fizetnek, annál több szó esik a feketegazdaságról.

Tehetik mert én minden liter tej vásárlásakor a nyugdíjamból 20% adót fizetek az a kérdés meddig. Emlékeztetőül legyen itt a FIDESZ elnökének a KM. 2005. szeptember 22-i számában tett nyilatkozata, idézem: „A magyar gazdaság képtelen eltartani annyi politikust és bürokratát, amennyi jelenleg belőle él. Csak ismételni tudom ma a politikusi világ a demokrácia egyik legnagyobb tehertétele. Ha nem csökkentjük drasztikusan a számukat, a politikusi önérdek nem fogja megengedni, hogy ésszerűbb egészségügyi, oktatási, közigazgatási rendszerünk legyen.” 

Szépen fogalmazott az elnök úr, csak tenni kellene a megvalósításért, mert ha nem, akkor a katasztrófa fog bekövetkezni.

Czerár János, nyugdíjas

Kapcsolódó cikkek:
hirdetés