Helyi közélet

2015.09.18. 08:32

Villanyvezetékre szakadt a faág - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. szeptember 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. szeptember 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy lakóháztól független melléképület füstölt csütörtök délelőtt Csarodán, a József Attila utcában. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt.

Meglazult cserepek eltávolításához kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét csütörtökön délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen, az Egyház utca egyik közintézményénél. A tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be és szüntették meg a gyalogosokra veszélyt jelentő helyzetet.

Két hektár területen égett foltokban a száraz aljnövényzet csütörtökön Demecser és Gégény között. A demecseri önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. De Tiszavasváriban, Lövőpetriben és Kisvárdán is szabadtéri tüzek oltása adott feladatot a megye tűzoltóinak.

Három darab nagyméretű fa jelentett veszélyt egy épületre csütörtök délelőtt Tarpán, a Kossuth utcában. A helyi önállóan beavatkozó önkéntes-, valamint a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és dugólétra segítségével avatkoztak be.

Villanyvezetékre szakadt faág eltávolításához kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét csütörtök délután a szabolcsi megyeszékhelyen, az Eötvös utcában. Személyi sérülés nem történt, az elektromos vezeték nem szakadt el. De további hasonló beavatkozásokhoz is vonultak a szabolcsi megyeszékhelyen a tűzoltók. A Kossuth téren és a Dózsa György utcán kellett még ilyen jellegű káreseteket felszámolniuk a városban.

Egy személygépkocsi vízelvezető árokba hajtott csütörtök este Újfehértón, a Fő téren. A helyi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában