Prémiumot vittek a krakkói Prémium Napra

Krakkó egyik jellegzetessége a főtéren lévő Posztócsarnok
Krakkó egyik jellegzetessége a főtéren lévő Posztócsarnok - © Fotó: a szerző
Krakkó, Nyíregyháza – A turisztikai termékekre fókuszáló Prémium Napra a Magyar Turisztikai Ügynökség Alföld SPA projekt keretén belül Nyíregyházát is meghívták Krakkóba. A dr. Kovács Ferenc polgármester vezette küldöttség először szakmai programon vett részt, mely során intenzíven érdeklődtek a térség turisztikai kínálata iránt.

Akció a diákcsoportoknak

– Számos kérdés merült fel a gyermektáboroztatási lehetőségeket és a diákcsoportoknak nyújtott kedvezményeket illetően, valamint üzleti tárgyalások folytak a jövő évi, a lengyel tour operatorok és a nyíregyházi szakemberek közötti együttműködésről – említette Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Lengyelország immár évek óta kiemelt küldőpiacnak számít. A KSH adatai szerint Nyíregyháza kereskedelmi szálláshelyein szeptember 30-áig mintegy 8,45 százalékkal emelkedett a lengyel vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

Konkrét csomagajánlatok

– Krakkó és agglomerációja, a 3,5 millió fős lakosságszámával az egyik potenciális küldő területe a Nyírségnek, amely a színvonalas fürdő- és gyógyszolgáltatásai mellett sok egyéb lehetőséget is kínál az idelátogatóknak, ezért is kiemelt jelentőségű a mostani látogatás. A korábbi tapasztalatok azt erősítik, hogy az efféle személyes jellegű bemutatkozásnak köszönhetően a külföldi utazási irodák kínálatában megjelennek a konkrét csomagajánlatok, tovább erősítve a desztinációnk népszerűségét a lengyel piacon – tette hozzá Furkóné Szabó Marianna.
A workshop-ot záró ajándéksorsoláson dr. Kovács Ferenc személyesen nyújtotta át a szerencsés nyertesnek a Hotel Fürdőház két fő részére szóló felajánlását.

Ladányi Tóth Lajos


Találkozó a cégvezetőkkel

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Hirling Bozena, a Magyar Turisztikai Ügynökség külképviselet vezetője és dr. Wisniewski Anna vezető külgazdasági szakdiplomata köszöntötte a megjelent utazási irodák vezetőit, a média képviselőit és a turisztikai szakembereket. Katona Ilona regionális marketingigazgató prezentációja után a közel hatvan érdeklődő közvetlenül találkozhatott a város turisztikai cégeinek (a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.) vezetőivel.
hirdetés