Pro Cultura a Goldmarknak

Pro Cultura a Goldmarknak
Keszthely város önkormányzata a Goldmark Károly Művelődési Központnak adományozta idén a Pro Cultura kitüntetést.


Az elismerést a magyar kultúra napján rendezett ünnepségen adta át Csengei Ágotának, az intézmény igazgatójának Csótár András, a képviselőtestület kulturális bizottságának elnöke.
– A múlt esztendő nálunk a jubileumok éve volt – említette Csengei Ágota, s ezzel a tradíciókra is utalt: az intézmény 60 éves fennállását ünnepelte, 20 esztendeje volt, hogy elindult az újkori Helikoni Ünnepségek sorozata és a Zalai Borcégér, 10 éves lett a Balaton Színház, s vele együtt a Keszthelyi Táncpanoráma.
Az elismerés annak is szól, hogy a tradíciókat nehezedő anyagi körülmények közt tudták megtartani, s mellé új programok is sorakozhattak.
– Ezt csak a pályázati lehetőségek kihasználásával tudtuk, s tudjuk elérni – tette hozzá Csengei Ágota, aki ötödik éve vezeti az intézményt, s ehhez a tapasztalatainak jó részét is helyben szerezte, 2000-től kezdve. – Az anyagi források mellett a helyi kapcsolataink jelentenek erőt, széles körű együttműködésekre törekszünk az iskolákkal, a civil szervezetekkel.
A pályázati lehetőségeket kihasználva a művelődési központ az utóbbi 4 év alatt közel 100 millió forintot nyert el. A kulturális élet az új vezetői elképzelés nyomán változott és színesedett tovább, emellett több kiemelkedő esemény is adott nem könnyű, de hálás feladatot. Ilyen volt az újjáépített Fő tér és a Balaton-part avatóünnepségének lebonyolítása.
– Hiszek benne, hogy városunk és a környező települések lakói kortól, képzettségtől, lakóhelytől, szociális helyzettől függetlenül találhatnak maguknak maradandó élményt nyújtó előadást vagy más rendezvényt. Úgy érzem, az elismerés ennek szól! – mondta nyomatékkal Csengei Ágota, majd Márai Sándort idézte, a saját hitvallásának is tekintett sorokkal: „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk.”
hirdetés