Sport

2014.07.07. 12:41

Valóban túl messze van az amerikai világbajnokság

Nem jött össze az amerikai álom, Buzga Zoltán a második helyen végzett az U18-asok viadalán.

Nem jött össze az amerikai álom, Buzga Zoltán a második helyen végzett az U18-asok viadalán.Az elmúlt hétvége a korosztályos csapatviadaloké volt az atlétikában, és persze a Nyírsuli sportolói sem hiányozhattak ezekről. Az U18-asok válogatottunk Budapesten az Ikaruson-pályán lépett fel, ahol a cseh és a szlovák csapat volt az ellenfele. A mieink soraiban lehetőséget kapott a nyíregyházi Buzga Zoltán, aki hármasugrásban idei legjobbját érte el 13.46 méterrel, és ezzel a második helyen végzett. Méghozzá honfitársa, Nagy Csaba Olivér mögött, vagyis Bakosi Béla tanítványa a saját versenyszámában kettős győzelemhez segítette hozzá a válogatottat. Az összesített pontversenyt végül a csehek nyerték meg 310 ponttal, a 279 pontot gyűjtött magyarok a második helyen végeztek.

A szlovéniai Slovenj Gradecen rendezett öt nemzet (szlovén, cseh, magyar, szlovák, horvát) U20-as viadalán nemcsak a csapatpontok megszerzése jelentette a tétet, hanem egyes versenyzők számára a junior világbajnoki szint teljesítésének utolsó lehetőségét kínálta a viadal. Közöttük voltak a Nyírsuli négyszázasi is, akik sajnos nem jártak sikerrel. A fiúknál Vígvári Szabolcs és Tasi T. Dávid a váltó részvételre pályáztak, de nem értek el olyan eredményt, amellyel a magyar csapat nevezhető lenne a hónap végi eugene-i viadalra. Ezzel együtt Vígvári egyéniben a második helyen végzett, míg Tasi tagja volt a bronzéremmel zárt stafétának.

A tavalyi ifjúsági világbajnokság nyolcadik helyezettje, Palásti Luca számára nagy volt a tét: amennyiben eléri a kiutazáshoz szükséges 55.25 másodpercet, akkor utazhatott volna az Egyesült Államokban esedékes világbajnokságra. Ugyanezen a viadalon Osváth Krisztina 800 méteren nyolcadik lett.

Korosztályos válogatott viadalok

Cseh–szlovák–magyar U18-as válogatott viadal, Budapest

Fiúk

Hármasugrás: 2. Buzga Zoltán (Nyírsuli) 13.46.

Cseh–szlovák–horvát–magyar–szlovén U20-as válogatott viadal, Slovenj Gradec (Szlovénia)

Fiúk

400 m: 2. Vígvári Szabolcs (Nyírsuli) 48.40, 7. Tasi T. Dávid (Nyírsuli) 49.45.

4x400 m: 3. Magyarország (benne Tasi T. Dávid – Nyírsuli) 3:17.83.

Lányok

400 m: 4. Palásti Luca (Nyírsuli) 55.83.

800 m: 8. Osváth Krisztina (Nyírsuli) 2:17.43.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!