Programkavalkád a Bogáti Forgatagban

Akt.:
Programkavalkád a Bogáti Forgatagban
Programkavalkád a Bogáti Forgatagban
Nyírbogát – Július utolsó és augusztus első napján színes programkavalkád várja a 11. Bogáti Forgatagban forgolódókat.

Miként minden év nyarán, az idén is megrendezi legnépszerűbb és leglátogatottabb programját, a Bogáti Forgatagot a nyírbogáti önkormányzat. A kétnapos, felhőtlen szórakozást ígérő 11. fesztiválnak ezúttal is a községháza és művelődési ház parkja, illetve a tavaly ott felavatott és kiválóan debütált hatalmas szabadtéri színpad ad otthont. Az egy évtizedes múltra visszatekintő, hagyományok­ra épülő rendezvény szervezői a gyerekekre és a felnőttekre, a finomságokra, kultúrára és egészségügyi szűrésekre éhezőkre egyaránt gondoltak a programok összeállításakor. A kicsiket vidámpark, vásár, arcfestés, lufihajtogatás, sétavonatozás és kézműves foglalkozások várják majd, a sokszínű műsorkavalkádban ugyanakkor népdal- és nótacsokor, énekesek, mulatós zenét játszó előadók és népszerű pop-rock együttesek koncertjei is szerepelnek.

Élő koncertek és tűzijáték

A Bogáti Forgatag első napján a helyi és környékbeli amatőr zenészek, énekesek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, majd művészi együttesek, illetve a helyi óvodások, iskolások és a nyugdíjas egyesület is bekapcsolódik a közönség szórakoztatásába.

A kikapcsolódás mellett nem kevésbé fontos az egészségmegóvás, ezért ingyenes szűrővizsgálatokat is szervez a bogáti önkormányzat. Ünnepi műsor keretében talál méltó gazdára szombaton a Nyírbogát Nagyközségéért Emlékérem, csakúgy, mint a megyei önkormányzat kitüntetései.

A kétnapos fesztivált élő koncert és tűzijáték zárja. Az idei forgatag is bővelkedni fog sztárvendégekben: július utolsó napján 19.30-kor Kowalsky meg a Vega, augusztus első napján 21 órától a Magna Cum Laude zenél majd a színpadon!

KM-PI

Programok

Július 31., péntek
17 órától: megnyitó, kiállítás a tájházban, amatőr zenekarok előadásai
19.30-tól: Kowalsky meg a Vega-, Signal Motorock-, Trauma-koncertAugusztus 1., szombat
7 órától: traktoros felvonulás a település utcáin, ügyességi vetélkedő, malacfogó verseny a piac területén
14 órától: kulturális előadások, Szandi gyermekműsora, Dér Heni (Mega­sztár), Márió, a harmonikás, Vastag Tamás (X-faktor)
18 órától: Ünnepi műsor, díjátadás
19.30-tól: tombolasorsolás, Janicsák Veca (X-faktor)
21 órától: Magna Cum Laude-koncert, tűzijáték
hirdetés