Pszichohorror Gálvölgyi János főszereplésével

Gálvölgyi János ezúttal negatív hősként tűnik fel a színpadon
Gálvölgyi János ezúttal negatív hősként tűnik fel a színpadon - © Fotó: Takács Attila
Nyíregyháza – Gálvölgyi János negyven éve dédelgetett álma vált valóra az idén, amikor a győri Vaskakas Bábszínházzal és az Orlai Produkciós Irodával közösen jegyzett új darabban eljátszhatta A hullaégető című darab főszerepét.

A Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész, aki a nagyközönség számára az ország egyik legnagyobb nevettetőjeként vált ismertté, ezúttal egy „pszichohorror” negatív hősét alakítja. A hullaégető története egy krematóriumi dolgozó és közvetlen környezetének tragédiája, amelyben úgy vegyülnek egymással a groteszk és komikus elemek, hogy annak eredményeképp egy megrázó erejű társadalmi szatíra jön létre. A kritikák szerint Pelsőczy Réka, az idén Jászai Mari-díjjal kitüntetett rendező kétségkívül az év egyik legbátrabb előadását rendezte meg, amely nem csak a múlt századi ideológiák embertelenségéről szól, de mint minden remekmű, a jelenkor emberének is aktuális üzeneteket tartogat.

Az eredeti szöveget Gálvölgyi János felesége, Gálvölgyi Judit alkalmazta színpadra. Várhatóan az előző évad nagy sikerű Hrabal-darabjának, a Túl zajos magánynak méltó kiegészítése lesz az április 7-ei nyíregyházi előadás, amit az elsők között mutat be a Móricz Zsigmond Színház.

KM
hirdetés