Épül-szépül az őri idősek otthona

Épül-szépül az őri idősek otthona
A „Sarepta” Református Idősek Otthona Őrben több mint tíz éves múltra tekint vissza. Kezdetben Idősek Napközi Otthonaként működött, majd ügyesen kibővítve, 2004. februártól Idősek Otthonaként gondoskodik közel félszáz szépkorúról, illetve olyan kevésbé idős emberről, aki az ellátást szociális vagy egészségi okok miatt igényli.

Az intézmény új építésű, korszerűen kialakított, háromszintes együttes. Az egy és két férőhelyes Iakrészeken túl két társalgó, orvosi szoba, ebédlő, konyha, könyvtár, tea- konyha, mosoda, varroda, és foglalkoztató szobák gazdagítják a helyiségek számát. Konyhája a Iegszínvonalasabb konyhákkal is felveszi a versenyt, mind berendezésében, mind az ételek változatosságában és ízletességében.

Nincs akadály

– Az épület akadálymentesített, a nehezen vagy kerekesszékkel közlekedőket tágas Iift szállítja egyik szintről a másikra. A Sarpeta Otthont 100 százalékban a református egyházközség üzemelteti, a lakók Ielki feltöltődéséről és a vasárnapi istentiszteletekről a földszinti gyülekezeti teremben gondoskodnak. A belső terek mellett a külső részek kialakítása is igényességről árulkodik. Virágos előkert, nagy hátsó és kis belső udvar várja a sétára vagy pihenésre vágyó szépkorúakat – mesélte Pótor János református lelkész.


Otthon, édes otthon…

A Iakók egyszeri hozzájárulással élethosszig tartó Iakhatási Iehetőséget
kapnak.

A szobák kétszemélyesek, beépített szekrénnyel, telefonnal, tévécsatlakozási
lehetőséggel.

Minden szobához csúszásmentes burkolatú, zuhanyzóval, mosdóval és wc-vel
felszerelt fürdőszoba tartozik.

Az Idősek Otthona környezetében megtalálható: ABC, posta, buszmegálló,
református templom.

Hozzátette: az otthon teljes körű ellátást és gondoskodást nyújt Iakói számára, így napi háromszori étkezést és 24 órás egészségügyi felügyeletet tapasztalt ápolónőkkel. Az idősek ügyeinek intézését szakképzett munkatársak segítik, a rendszeres orvosi rendelés és a szükséges gyógyszerek biztosítása pedig egészségükre vigyáz. Nemrégiben kezdődött el a főépület tetőterének beépítése és egy külső lépcsőház kialakítása, így tovább 15 gondoskodásra vágyót tud befogadni az őri Sarpeta.

– Palicz István –
hirdetés